реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 15 » Київські фахівці прибули до Чернігова рятувати 11-річного хлопчика від дифтерії
10:51
Київські фахівці прибули до Чернігова рятувати 11-річного хлопчика від дифтерії
Київські фахівці прибули до Чернігова рятувати 11-річного хлопчика від дифтерії У Чернігові у ці хвилини Черговий випадок дифтерії: у Чернігові борються за життя 11-річного хлопчика У надважкому стані він перебуває у реанімації місцевої лікарні із попереднім діагнозом дифтерія, йдеться в сюжеті ТСН

До обласної реанімації дитину евакуювали з району, зараз він на апараті штучного дихання. У лікарні повідомили, що до Чернігова прибули і київські фахівці. Шпиталізували дитину із набряклою шиєю через п’ять днів від початку хвороби. До селища, де живе родина хворого, відбуває група епідеміологів – перевірити чи не заразилися люди, які контактували з хлопчиком.

Це вже четвертий випадок дифтерії від початку року в Україні. Ця хвороба небезпечна своїми ускладненнями, вони розвиваються стрімко і часто призводять до смерті. Дифтерію за симптомами легко переплутати із ангіною, тож при огляді лікарі радять перевірятися додатково. А головне – вчасно робити щеплення. Вакцини, повідомляє МОЗ, у лікарнях є і для дітей, і для дорослих, і вони безкоштовні.

"Мають батьки вакцинувати своїх дітей, дорослі мають вакцинуватися кожні 10 років. Діти вакцинуються з двох місяців. Узяти мазок з зіву на Беель, бацила лефера, що називається – це і є збудником дифтерії. Мазок із зіва і носу на мікрофлору береться також", - розповіла інфекціоніст Надія Баула.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 623 | Теги: дифтерія, реанімація, лікарі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar