реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 11 » За незабезпечення схоронності лісу повинно відповісти підприємство-лісокористувач
19:54
За незабезпечення схоронності лісу повинно відповісти підприємство-лісокористувач
За незабезпечення схоронності лісу повинно відповісти підприємство-лісокористувач Таку позицію прокурора підтримав господарський суд Чернігівської області, приймаючи 10.02.2015 р. рішення у справі за позовом прокурора Козелецького району до одного із лісокористувачів області про стягнення збитків у розмірі 35 тис. грн., повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.
Прокурор надав докази того, що лісокористувач у порушення ст.ст. 19,64,86,105 та 107 Лісового кодексу України не виконав обов’язків по забезпеченню охорони ввірених йому державою лісових насаджень, внаслідок чого спричинено збитки на таку суму.
Матеріалами перевірки доведено, що вирубка в одному обході 18 дерев сосни діаметром більше 50 см з використанням транспортних засобів невідомими особами відбулася через відсутність контролю з боку лісника, який відповідає за дану ділянку лісу і за своїми посадовими обов’язками, і за договором про повну матеріальну відповідальність.
Посилання відповідача на неналежне виконання своїх обов’язків працівниками міліції, які не встановили осіб порубників, для звільнення лісокористувача від матеріальної відповідальності в даному випадку визнане судом недостатнім.
Присуджені судом суми звертаються на користь місцевих бюджетів.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1009 | Теги: ліс, прокуратура, Козелецький район | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar