реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 12 » Євроклуби Чернігівщини потребуть методичної та організаційної підтримки
20:55
Євроклуби Чернігівщини потребуть методичної та організаційної підтримки
Євроклуби Чернігівщини потребуть методичної та організаційної підтримки 10 жовтня відбулася прес-конференція під час якої було презентовано проект "Активізація діяльності шкільних євроклубів Чернігівської області", який реалізує ЧМГО "Євроклуб".
У проекті передбачена участь представників з 12 районів області. Мета проекту популяризація та підтримка шкільних євроклубів.
Президент ЧМГО "Євроклуб" Юрій Ткач повідомив, що в ході реалізації проекту передбачено навчання представників клубів європейського спрямування з Чернігівського, Куликівського, Менського, Ніжинського, Прилуцького, Носівського, Бобровицького, Новгород-Сіверського, Сосницького, Бахмацького, Козелецького, Щорського райнів. Також планується створення мережі євроклубів області з метою обміну інформації, активізації роботи та створення інформаційного банку даних. Крім того, заплановані спільні заходи до Дня Європи в цих районах. Юрій Володимирович наголосив, що важливо допомогти на перших кроках створення організації європейської спрямованості, адже всі знають про євроклуби, але ніхто точно не знає, що потрібно робити. В рамках проекту, крім проведення навчання, планується випуск посібника євроклубівця-початківця.

Директор Українського Просвітницького Інституту Олександр Майшев зазначив, що важливо проводити інформаційну кампанію серед дітей та юнацтва. "Тільки через декілька поколінь почнеться формування свідомого сприйняття, поведінка не псевдоєвропейця, а справжнього громадянина своєї країни", - підкреслив він.
Регіна Гусак, керівник шкільного євроклубу "Єдність" в ліцеї №22, зазначила, що активна діяльність євроклубів - це найбільш позитивна та цікава тема для проведення позашкільної та позакласної роботи. На її думку школярам цікавою є робота євроклубу, оскільки це і нові знання, і нові друзі, і досвід громадської роботи. Крім того, важливо, що під час занять виховуються гордість за свою державу, розвиваються лідерські здібності, підвищується громадська активність учнів.
І хоча в області та Чернігові поняття шкільний євроклуб більш формальне, виконавці проекту сподіваються, що своєю роботою вони посилять їх активність та допоможуть створити свій євроклуб кожній школі.

Джерело: Стельмах Оксана, "Чернігівський монітор",
monitor.chernigov.net



Категорія: Освіта та навчання | Переглядів: 1410 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar