реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 2 » На міського голову Ніжина претендує кандидат, який у 2014 році від нього відмовився
21:45
На міського голову Ніжина претендує кандидат, який у 2014 році від нього відмовився
На міського голову Ніжина претендує кандидат, який у 2014 році від нього відмовився У місті Ніжин (Чернігівська область) активісти партії «Демократичний альянс» проводять агітацію з ознаками порушенням виборчого законодавства. Так, на вулицях міста розповсюджується продукція на користь ще не офіційного кандидата на посаду міського голови Юрія Хоменка, який рік тому відмовився від кампанії, коли вже був кандидатом.
Днями вулицями Ніжина агітатори розповсюджували агітаційні матеріали з наметів, брендованих символікою партії «Демократичний альянс», повідомляє спостерігач мережі ОПОРА. Інформаційні бюлетені містили інформацію на користь кандидата на посаду міського голови Юрія Хоменка, який уже балотувався від партійного осередку «Демократичний Альянс» на довиборах у міськраду 2014 року.

26 вересня, також проходила агітація з розміщенням реклами політичної сили «Демократичний Альянс». При цьому з наметів роздавалися газети річної давнини, де розміщена інформація ще з попередніх травневих довиборів в Ніжинську міську раду. Тоді, 14 травня 2014 р., ОПОРА повідомляла, що пан Хоменко в останній можливий для цього день відмовився від своїх амбіцій на користь діючого міського голови Анатолія Лінника.

Активіст мережі ОПОРА звернувся до Ніжинської міської виборчої комісії з питанням щодо подання та реєстрації Юрія Хоменка. З’ясувалося, що поки потенційний кандидат незареєстрований.

У свою чергу, сам Юрій коментує цю ситуацію так: «Розповсюджуються виключно минулорічні газети і лише після консультації з юристом. До того ж вони не містять інформації про вибори 2015 року, а пряма агітація не ведеться». Потенційний кандидат не приховує наміри знову балотуватися у мерське крісло, а після офіційної його реєстрації агітаційні матеріали будуть, за його словами, оновлені. Також пан Хоменко запевнив прес-секретаря мережі ОПОРА, що цьогоріч у жодному разі не зніме кандидатуру з виборчих перегонів.

Нагадаємо, що відповідно до виборчого законодавства агітувати можна з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. В іншому випадку агітація заборонена.

Джерело: Ніжин



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 972 | Теги: вибори, Ніжин, опора | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar