реклама партнерів:
Головна » 2019 » Листопад » 7 » Наступного року Чернігів матиме менше коштів на розвиток, тому пріоритети визначатимуться ретельніше - Атрошенко
17:53
Наступного року Чернігів матиме менше коштів на розвиток, тому пріоритети визначатимуться ретельніше - Атрошенко
Наступного року Чернігів матиме менше коштів на розвиток, тому пріоритети визначатимуться ретельніше - Атрошенко Обсяг коштів, який Чернігів зможе витратити на розвиток міста в наступному році, поки навіть приблизно не відомий. Але варто готуватися до того, що їх буде суттєво менше ніж цьогоріч.
Про це попередив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час засідання виконкому міської ради сьогодні, 7 листопада.

Міський голова підняв цю тему, публічно відповідаючи на дві петиції, кожну з яких підтримали голосами понад 250 чернігівців. Одна з них стосується необхідності ремонтів і відновлення роботи басейнів у двох міських школах. Друга – потреби у заміні старих вікон у школі №18.

Звернувшись до всіх чернігівців і, зокрема, тих, хто підтримав ці петиції своїми голосами, Владислав Атрошенко зауважив, що сказати, коли заміняться вікна або відремонтуються басейни, на жаль, за сучасних умов неможливо. Ще немає навіть очікуваних цифр державного бюджету, на основі якого місто могло би розуміти, які кошти в нього залишаться. Але за тими проектами бюджету, які подані на розгляд до Верховної ради, в міста заберуть у наступному році близько 100 млн грн надходжень від акцизу. Також, імовірно, буде суттєве збільшення від’ємного сальдо у 100-150 млн грн державної субвенції на зарплату вчителям. Це ті кошти, які повинна дати держава, але місто буде змушене давати їх зі свого бюджету. Тож не виключено, що наступний рік може стати не роком розвитку, а роком майже стагнації з обмеженою підтримкою якихось галузей.

Варто враховувати також, що, як і завжди, буде маса витрат, пов’язаних з непередбачуваними випадками у життєзабезпеченні міста – наприклад, з аварійними ситуаціями на застарілих підземних мережах тощо.

Разом з тим, Чернігів усе ж плануватиме на наступний рік видатки на розвиток галузей.

- Коли ми матимемо держбюджет і депутати міської ради підтримають розподіл коштів по галузях – у кожній галузі будуть визначатися пріоритети. У тих можливостях, які буде передбачати бюджет. Можливості сьогодні, на жаль, обмежені. А для міста однаково важливі всі нагальні питання. Ідеального розподілу коштів, мабуть, не існує. Але ми будемо дивитися на пріоритети по галузі – і в рамках цих пріоритетів більш-менш ефективно і незаангажовано розподіляти кошти. Всередині галузі пріоритети будемо визначати разом, - сказав міський голова.

Він додав, що про зроблене по кожній галузі за цей рік він у кінці року – як це стало вже традиційним - публічно звітуватиме перед громадою.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 848 | Теги: Владислав Атрошенко, Чернігів, фінансування | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar