реклама партнерів:
Головна » 2024 » Травень » 14 » Чернігів зміцнюватиме фортифікаційні споруди довкола міста
20:17
Чернігів зміцнюватиме фортифікаційні споруди довкола міста
Чернігів зміцнюватиме фортифікаційні споруди довкола міста На питаннях підтримки військових та посилення оборонних споруд довкола міста була зосереджена сьогоднішня загальноміська нарада. В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако повідомив, що буде продовжено зміцнення військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд довкола міста. Важливість цих робіт – спільна позиція військових та Чернігівської міської ради.
– З моєї ініціативи була розмова з керівництвом оперативно-тактичного угрупування «Сіверськ». Продовжимо укріплення оборонних споруд навколо міста, які ми зробили протягом 2022-2023 року коштом міського бюджету. Зроблена серйозна робота, але це оборонні споруди і вони потребують постійного укріплення та посилення, – зазначив під час наради Ломако.
В.о. міського голови Чернігова, враховуючи, що для продовження робіт потрібні суттєві кошти, а можливості бюджету Чернігівської міської територіальної громади обмежені, зокрема, і у зв'язку із вилученням, так званого, «військового ПДФО», звернувся до очільника Києва Віталія Кличка.
– Громада Києва пообіцяла підставити плече і надати фінансування на цей напрямок, розуміючи, що Чернігів – північний форпост України. Ми захищаємо не тільки себе, а й столицю та далі. Тож направимо до них офіційне звернення, сподіваюсь на позитивне рішення депутатів Київради. Вони вже голосували і підтримували Чернігів – надавали нам 100 млн грн для відновлення після бойових дій, – сказав в.о. очільника Чернігова.
Принагідно Ломако нагадав і про результати аудиту, проведеного у Чернігівській міській раді, зокрема, у частині зведення оборонних споруд.
– До речі, аудитори КРУ, фінансування будівництва оборонних споруд довкола Чернігова визначили як «нецільове використання коштів громади». Від імені громади закликаю їх йти вслід за руським кораблем. В разі необхідності захищати місто, то будемо це робити вашою «фільчиною грамотою», тобто актом КРУ?

Джерело: пресслужба Чернігівської місько ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1722 | Теги: оборонні споруди, Чернігів, Олександр Ломако, війна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar