реклама партнерів:
Головна » 2016 » Березень » 18 » Скандал у Чернігові довкола будівництва прокурорського будинку на Жабинського не вщухає
22:21
Скандал у Чернігові довкола будівництва прокурорського будинку на Жабинського не вщухає
Скандал у Чернігові довкола будівництва прокурорського будинку на Жабинського не вщухає На засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради вчора, 17 березня, вчергове розглядалося питання про затвердження та надання містобудівних умов для будівництва будинку по вул. Жабинського на замовлення прокуратури Чернігівської області.

Виконавцем будівництва цього будинку є забудовник Григорій Пузан, директор ТОВ «Житлобудсервіс», який відомий у Чернігові будівництвом багатоповерхівки на березі Стрижня.

Мешканці прилеглих будинків до будівництва прокурорського будинку, які прийшли на засідання виконкому, вимагали зупинити подальшу забудову 3-ої та 4-ої черги будівництва, яке має намір продовжити підприємство. За словами городян, ця черга будівництва «залазить» на територію залізничного парку, що в кінцевому результаті призведе до його повного знищення.

Водночас, як повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, межі цього парку так і не визначені, а отже, порушень законодавства Пузаном жодних немає. Але, за словами Атрошенка, забудовник та громадяни мають знайти консенсус, адже будувати у Чернігові треба, бо це і робочі місця, і нові квартири і податки до міського бюджету.

«У нас будь-яке будівництво у Чернігові викликає заперечення з боку громадськості, адже будівництво – це завжди якісь незручності. Але, будівництво – це заробітні плати, це робочі місця, це податок до місцевих бюджетів, це розвиток мережі комунікацій»,- зазначив Атрошенко.

Окрім того, як зазначив міський голова, Григорій Пузан пообіцяв за свій власний кошт, по завершенню будівництва, облаштувати залізничний парк.

Думку Владислава Атрошенка підтримує і головний архітектор міста Сергій Калюжний, котрий запевняє, що нічого знищено не буде, і ніяких законних підстав заборонити будівництво немає.

«Замовник діяв у межах визначеного законодавства. Надав усі необхідні документи, розрахунки, креслення, кі відповідають діючому законодавству. На територію парку, а саме, на зелену зону, дане будівництво не заходить», - зазначив Калюжний.

Сам же забудовник Григорій Пузан вимагав від членів виконавчого комітету на цьому засіданні визначитися, чи продовжувати йому будівництво чи ні, адже, за його словами, працівники підприємства-забудовника вже кілька місяців не працюють і відповідно не отримують заробітну платню.

За результатами більше ніж двогодинного обговорення, члени виконкому дійшли висновку, що єдиний вихід з даної ситуації – визначити межі парку. І поки вони не будуть прийняті, даний проект рішення відправили на доопрацювання.

Зазначимо, що замовник будівництва Чернігівська обласна прокуратура заявляла, що слідкуватиме за дотриманням законодавства щодо того, аби їх будинок не заходив на межі парку, та обіцяли зберегти усі існуючі зелені насадження.

Нагадаємо, що рішеннями Чернігівської міської ради від 29.11.2013 та 30.01.2014 прокуратурі області надано дозвіл на розробку, а в подальшому затверджено проект землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки площею 1,3 га для будівництва житлового-адміністративного комплексу.

Надалі рішенням Чернігівської міської ради від 12.03.2015 створено Парк культури і відпочинку «Залізничний» площею близько 2 га, що прилягає до території будівельного майданчика. При цьому конкретні межі майбутнього парку так і не було не визначено.

Джерело: Чернігівщина: події і коментарі



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 947 | Теги: залізничний парк, забудова, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar