реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 10 » У Чернігові відзначили 2-у річницю створення 41 батальйону територіальної оборони
20:05
У Чернігові відзначили 2-у річницю створення 41 батальйону територіальної оборони
У Чернігові відзначили 2-у річницю створення 41 батальйону територіальної оборони Сьогодні Чернігів відзначив 2-у річницю створення 41 батальйону територіальної оборони. Урочистий мітинг пройшов на Красній площі біля стели пам’яті загиблих героїв АТО.

Вшанувати героїзм та мужність українських військовослужбовців під час антитерористичної операції на Сході України та увічнити пам'ять про наших земляків, які віддали життя за незалежність та територіальну цілісність своєї країни, прийшли керівники міста й області, військовослужбовці, рідні та близькі бійців, громадськість міста.

Під час мітингу озвучено, що війна на Сході країни забрала життя 144 наших земляків з Чернігівщини, серед них - 11 бійців 41 мотопіхотного батальйону.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх, хто загинув при виконанні військового обов’язку в зоні антитерористичної операції, та поклали квіти до меморіальної стели.

Заупокійну літію за загиблими військовослужбовцями Чернігівщини відправив священик Української православної церкви Київського патріархату, військовий капелан отець Євген (Орда).

Урочистий захід продовжився в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка. Вітаючи бійців 41-го батальйону із 2-ю річницею створення, виступаючі висловили подяку кожному воїну за патріотизм, високий професіоналізм, мужність і бойовий дух під час захисту суверенітету нашої держави та вручили нагороди кращим військовослужбовцям і волонтерам, які допомагали батальйону на фронті.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко від імені всієї громади міста Чернігова подякував бійцям за служіння Україні й українському народу та побажав їм з гідністю виконати свій військовий обов'язок і якнайскоріше живими повернутися додому.

Розпорядженням Чернігівського міського голови, за сумлінну службу в ім'я незалежної України:

Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:
Баран Ігор Сергійович, ветеран 41-го батальйону територіальної оборони "Чернігів-2М;
Вотчицев Іван Миколайович, ветеран 41-го батальйону територіальної оборони "Чернігів-2";
Куценко Петро Петрович, ветеран 41-го батальйону територіальної оборони мЧернігів-2м.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена за активну громадську позицію та розвиток волонтерського руху на Чернігівщині щодо підтримки учасників АТО:
Дулі Богдану Юрійовичу, волонтеру;
Жернокльову Михайлу Михайловичу, волонтеру;
Новаковій Ирис Олексіївні, волонтеру громадської організації "Рузвельт";
Сидоровичу Руслану В’ячеславовичу, волонтеру.

До уваги присутніх представлений святковий концерт.

Прес-служба Чернігівської міської ради



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 957 | Теги: 41 батальйон територіальної оборони, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar