реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 23 » У Сеньківці, у кілометрі від російського кордону, декомунізовано Леніна
20:13
У Сеньківці, у кілометрі від російського кордону, декомунізовано Леніна
У Сеньківці, у кілометрі від російського кордону, декомунізовано Леніна За падінням пам'ятника Леніну у селі Сеньківка Городнянського району, що на Чернігівщині, могли спостерігати навіть росіяни — село знаходиться майже на самісінькому україно-російському кордоні. І те що Леніна тут звалили патріоти, представники «Правого сектору» — це навіть символічно.

«Ми довго чекали якихось дій влади щодо руйнування пам'ятників комуністичної доби. Раніше нам казали: немає законних підстав зносити пам'ятники більшовицьким вождям. Але ж вже півроку діють закони про декомунізацію! А влада все одно нічого не робить. Тому вирішили діяти самі», — так пояснили свої дії представники обласної організації партії «Правий сектор».

Діяли у цивілізований спосіб. Про акцію інформували Сеньківську сільську раду. Потім рушили до пам'ятника. Вірьовка, автомобіль — і пам'ятник Леніну упав.

Особливої радості у місцевих жителів «Сеньківський лелінопад» не викликав. «Хай стоїть», «кому він заважає» — такою була реакція нечисленних свідків акції. А один, палкий прихильник радянщини, навіть почав ностальгувати за СРСР та комсомолом.

Це учергове доводить — треба швидше позбуватись наслідків комуністичного режиму. І проводити з людьми роз'яснювальну патріотичну роботу.

Натомість голова чернігівського міського «Правого сектору» Вадим Йовенко запропонував місцевим жителям: поваленого Леніна замінити пам'ятником видатному українцю, наприклад — Тарасу Шевченку. Для цього сільська громада має самоорганізуватись, прийняти відповідне рішення.

Як відомо, поблизу села Сеньківка на Чернігівщині знаходиться точка перетину кордонів України, Росії та Білорусі. Щороку влітку тут проводились святкування слов`янського братирства - фестиваль "Дружба". Востаннє фестиваль проводили у 2013 році. А вже наступного, 2014-го, обласна влада відмовилась брати участь у святі.

Джерело: Час Чернігівський



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1044 | Теги: Ленін, декомунізація, Сеньківка | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar