реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 17 » IV Міжнародний інвестиційний форум проходить у Чернігові
20:25
IV Міжнародний інвестиційний форум проходить у Чернігові
IV Міжнародний інвестиційний форум проходить у Чернігові 17 жовтня у Чернігові відкрився IV Міжнародний інвестиційний форум.
Серед учасників Форуму - представники центральних органів виконавчої влади України, керівники дипломатичних та торговельно-економічних місій іноземних країн, представники міжнародних організацій, іноземні інвестори.
Під час Форуму розглядатимуться питання активізації торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва області з іноземними партнерами.
На початку заходу голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зачитав присутнім текст вітального слова від Президента України Віктора Ющенка до учасників Форуму.
Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації висловив впевненість, що Форум надасть прекрасну можливість переконатися в тому, що Чернігівська область – унікальний регіон, що володіє вигідним географічним розташуванням, неповторними природними, рекреаційно-туристичним ресурсами – одним словом потужним інвестиційним потенціалом.

«Область на сьогодні є надзвичайно цікавою, відкритою, затишною та комфортною для кожного: починаючи від пересічних громадян, що тут живуть і працюють, туристів, яких вабить історико-культурні надбання та природні умови регіону, і закінчуючи вітчизняними та іноземними інвесторами, що вкладають свої кошти і ефективно розвивають власний бізнес на території Чернігівської області. Переконаний, що наш захід стане потужним інструментом для залучення фінансових ресурсів в інвестиційний розвиток регіону, прекрасною можливістю для підвищення ефективності вкладення інвестицій у виробництво, що дозволить створити конкурентноздатну на внутрішньому і зовнішньому ринках продукцію», - зазначив Володимир Хоменко.

Присутніх привітали Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Білорусь Ігор Ліховий, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Литовській Республіці Ігор Прокопчук, перший віце-президент Міжнародного Трейд-клубу в Україні, радник Посольства Фінляндії в Україні Лаурі Пуллол.

Заступник Надзвичайного та Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Генадіюс Мацкяліс зауважив, що дуже часто через відсутність підтримки на місцях інвестиційні проекти так і не втілюються в життя, залишаючись на папері. В цьому плані Чернігівська область вигідно відрізняється від інших, де слова керівництва облдержадміністрації не розходяться зі справами. Доказ тому – 10 литовських підприємств, які вже певний час успішно працюють на Чернігівщині. В рамках роботи Форуму його учасникам представлено 12 пріоритетних інвестиційних проектів області. Серед них – перспективи туристичної інфраструктури області у ході підготовки до «Євро – 2012», проект «Гетьманська столиця», будівництво цегельного заводу потужністю 25 млн.штук на рік, молочної ферми та інші.

Представлено також ряд аграрних проектів, вимоги до яких – створення нових робочих місць, переробка вирощеної продукції на місцях, а не в інших регіонах. Обов’язковим також є створення вигідних умов для жителів області, які віддають земельні та майнові паї в оренду інвесторам і своєчасні розрахунки за них.

Як зазначив керівник області, цей Форум – один з системних кроків, які облдержадміністрація робить у залученні інвестицій і привернення уваги до нашого регіону. З кожним роком динаміка надходження інвестицій як зовнішніх, так і внутрішніх збільшується. Наприклад, після минулорічного Форуму група «Форнетті» вирішила не будувати заводів в інших регіонах, а натомість вкласти інвестиції у розширення Козелецьке відділення ТОВ «Форнетті Україна», щоб зробити його базовим.

А ще – з'явилися бажаючі вкласти кошти у будівництво заводу листового скла, який планується побудувати у Вертіївці. Водночас голова облдержадміністрації підкреслив, що не зовсім задоволений надходженням інвестицій до регіону. Одним із стримуючих факторів Володимир Хоменко назвав недосконалість існуючої законодавчої бази(особливо у земельних питаннях), яка створює багато перешкод для нормального входження бізнесу в економіку не тільки нашої області, а й усієї країни.

«Кошти інвесторів у першу чергу йдуть туди, де їм затишно, комфортно, надійно і де вони захищені, і ми поступово створюємо такі умови. А основна наша мета – зробити все, щоб краще жилося людям нашого регіону», - сказав Володимир Хоменко.

Джерело: прес-служба облдержадміністрації.



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1682 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar