реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 27 » Пресвята Богородиця не залишає нікого!
16:26
Пресвята Богородиця не залишає нікого!
Пресвята Богородиця не залишає нікого! 24 жовтня 2008 року преосвященнійший єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон відслужив молебен за здоров’я людей, які знаходяться у місцях позбавлення волі.
У Свято-Катерининському соборі м. Чернігова владика Іларіон освятив древню Чернігівську ікону Пресвятої Богородиці «Троєручиця». Цю святиню подарувала Чернігівській виправній колонії №44 колекціонерка і благодійниця Ольга Вадимівна Богомолець – заслужений лікар України, доктор медичних наук та засновниця і головний лікар Клініки лазерної медицини.
Після освячення преосвященнійший владика виголосив слово, у якому розповів про заступництво і любов Пресвятої Богородиці до роду людського, які вона подає нам через свої ікони. «Нехай цей образ для людей, які перебувають у місці позбавлення волі, буде тою надією і соломинкою, за яку можна триматися і можна виправити все своє життя через покаяння – зазначив владика, побажавши, – щоб Пресвята Богородиця через видимий образ подавала всі ті блага і дари, які нам потрібні для спасіння душі і для зцілення та здоров’я тіла»
Від Української Православної Церкви Київського Патріархату владика Іларіон подарував молитовники і примірники Закону Божого для моральної і духовної користі засуджених. В свою чергу Ольга Вадимівна подарувала єпископу Іларіону книги про святі ікони України, які знаходяться у її колекції. Але найголовнішим було те, що прозвучала домовленість між Чернігівською виправною колонією, в особі заступника начальника установи соціально-виховної і психологічної роботи колонії Алли Костянтинівни Голофаєвої, та Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату, в особі єпископа Іларіона, про співпрацю.

Джерело: Прес-служба Чернігівської єпархії, http://www.pokrova.uacity.com





Категорія: Церква та суспільство | Переглядів: 1301 | Рейтинг: 4.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar