реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 2 » Бій за підвищення тарифів влада програла…
20:08
Бій за підвищення тарифів влада програла…
Бій за підвищення тарифів влада програла… Головні події минулого тижня розгорнулися на сесії міськради.
Вже зранку у п’ятницю, останній день жовтня, біля стін міської ради зібралося чимало народу. В.Антошин, начальник житлово-комунального господарства міста, мабуть, згадавши про свято Хеллоуїн вирішив повеселити чернігівців.
Хто не знає, що то воно таке - Хеллоуїн, - розкажемо. Це свято переважно відзначається в Америці (нині воно набуває все більшої популярності і в Європі). Хеллоуїн – свято вампірів, відьом, привидів та іншої нечисті. Ніч Хеллоуїн – це перехід, ворота з одного світу в інший. Ворота в зиму, де все живе помирає і одночасно готується до відродження, звільняючись від всього зайвого, наприклад, як дерева від листя… Вже понад тисячу років різні народи на свято Хеллоуїн проводять фестивалі.
Своєрідний Хеллоуїн-фестиваль відбувся і під стінами міськради. З вимогами підвищити зарплатню та зберегти діючі тарифи, які нещодавно підвищив наш рідний міськвиконком, прибули працівники комунальних служб. З мітлами, сміттєвими баками, на автомашинах «Водоканалу» привело їх керівництво. З іншої сторони стояли «захисники трудящих» з плакатами – представники КПУ та ПСПУ. Біля них «примостилися» протестуючі з намету, розташованої біля Катерининської церкви. Пікетувальники закликали, молилися й кричали…
А в приміщенні міськради було не краще. Депутати ніяк не могли сформувати порядок денний (мабуть, брали приклад зі свої колег – з Верховної Ради). Олександр Соколов пропонував першим питанням розглянути обрання секретаря міськради. Однак, депутати наполягли, щоб спочатку обговорити підвищення тарифів на послуги житлово-комунального господарства та теплопостачання. Більшість народних обранців, 34 депутати, проголосували за скасування нових підвищених тарифів.
«На друге подали» питання виборів секретаря міськради. Соколов запропонував кандидатуру Олега Шеремета – керівника фракції регіоналів. Розпочалося таємне голосування. Проте, бюлетені взяли лише 32 з 48 присутніх депутатів. Секретаря не обрали – 24 проголосували «за», тобто не вистачило всього 2 голоси.
Далі працювати у народних обранців вже не було сил. Після перерви лише 12 депутатів повернулися до сесійної зали. Міський голова Олександр Соколов оголосив, що продовження сесії буде наступного тижня.

Далі буде…

Сергій Черняков, «Чернігівський формат».



Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1298 | Рейтинг: 1.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar