реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 3 » Раритетне видання 1893 року передали працівники Чернігівської митниці Чернігівському Свято-Троїцькому кафедральному собору
19:33
Раритетне видання 1893 року передали працівники Чернігівської митниці Чернігівському Свято-Троїцькому кафедральному собору
Раритетне видання 1893 року передали працівники Чернігівської митниці Чернігівському Свято-Троїцькому кафедральному собору Нещодавно працівники Чернігівської митниці передали раритетне видання - книгу Св. Иоанна Кронштадского „Моя жизнь во Христе или минуты духовного отрезвления и созерцания, благоговенного чувства, душевного исправления и покоя в Боге”, 1893 року видання, - настоятелю Свято-Троїцького кафедрального собору.
Згідно, рішення Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей, найближчим часом працівники митниці також безкоштовно передадуть до Державного музею книги та друкарства України видання Е. Поселянина «Русская церковь и русские подвижники 18 века: с портретами и рисунками», репринт видання 1905 року Свято-Троїцької Сергієвої Лаври.
Обидві старовинні книги, що визнані експертами історико-культурними цінностями, були вилучені співробітниками митниці та прикордонниками у міжнародному автомобільному пункті пропуску „Сеньківка” у громадянина Молдови при спробі їх незаконного переміщення через кордон. Під час розгляду справи у суді винесено рішення про їх конфіскацію у доход держави. Після чого Міжвідомчою радою з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей прийнято рішення про їх безкоштовну передачу митними органами України до музейних, бібліотечних, архівних фондів та релігійних організацій.
Передання історико-культурних цінностей до музейних та бібліотечних фондів цього року відбувається не вперше. У травні працівниками митниці було передано до Чернігівської обласної наукової бібліотеки ім.Короленко книги „Мужчина и женщина” під ред. М.А.Енгельгардта (1896 р.), прижиттєве видання творів Льва Толстого „Полное собрание сочинений печатавшихся до сих пор за границей” (1907 р.), „Опыт философии русской литературы” (1905р.) Андрєєвича та до Державного музею українського народно-декоративного мистецтва 5 статуеток, що визнані рідкісними зразками порцелянової пластики ХХ століття і можуть бути віднесені до Державного реєстру національного культурного надбання та включені до Музейного фонду України.

Прес-служба митниці

Управління культури і туризму облдержадміністрації



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1432 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar