реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 7 » Зустріч з аптекарями Чернігова
12:25
Зустріч з аптекарями Чернігова
Зустріч з аптекарями Чернігова 6 листопада в Чернігівській міській раді відбулась зустріч заступника міського голови Оксани Тунік-Фриз з представниками аптек міста, де обговорювалась ситуація, що склалася в аптечних мережах у зв’язку з підвищенням цін на ліки.
Нагадаємо, що Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко домовилася з учасниками ринку лікарських засобів про повернення цін на окремі види ліків, до ціни, яка діяла до 1 жовтня. При цьому вона повідомила, що Кабінет Міністрів прийняв постанову щодо вжиття заходів із запобігання необґрунтованому підвищенню цін на ліки. Також було встановлено обмеження на надбавки до оптових цін виробників - 10% та 25% - для роздрібних мереж.
У зв’язку з такою ситуацією аптекарі міста Чернігова зіткнулися з рядом проблем. Особливо складна ситуація в питанні забезпечення інсуліном людей, що хворі на цукровий діабет, адже є певні зобов’язання щодо забезпечення ліками цієї категорії громадян, зауважила заступник начальника управління охорони здоров’я міської ради Ірина Мороз.
Генеральний директор КП «Ліки України» Світлана Пасталиця зауважила, що працівники аптек міста серйозно занепокоєні даною проблемою, адже вони в певній мірі відповідальні за здоров’я людей.
Аби стабілізувати ситуацію, потрібно вжити дієвих заходів, поінформувати громадськість міста, для цього працівники аптек повинні відверто спілкуватись з місцевими засобами масової інформації та відкрито заявляти про ситуацію, яка склалася. До такого висновку дійшли заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз та всі учасники зустрічі.

Джерело: Відділ зв’язків з громадськістю міської ради, http://chernigiv-rada.gov.ua



Категорія: Медицина | Переглядів: 1288 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar