реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 9 » «Українська альтернатива» вимагає створити в Чернігові музей комуністичного терору
19:58
«Українська альтернатива» вимагає створити в Чернігові музей комуністичного терору
«Українська альтернатива» вимагає створити в Чернігові музей комуністичного терору 8 листопада Чернігівський правий рух «Українська альтернатива» організував акцію «Марш проти комунізму».
Біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» (біля Катерининської церкви) зібралися представники правих політичних організацій міста, в основному молодь. Координатор акції – Олександр Ясенчук, – виступаючи перед присутніми відзначив, що «…у Чернігові, уславленому прадавньою та героїчною історією і гідними історичними постатями, на фасадах будівель ще й досі «майорять» символи тоталітарного режиму, а серед назв вулиць зберігаються імена катів української нації». Як приклад він назвав пам’ятник Володимиру Ульянову, розташований у центрі міста. О.Ясенчук також наголосив на необхідності заборони комуністичної ідеології.
На мітингу було прийнято звернення до депутатів Чернігівської міської та районних рад та патріотичних сил. Ініціатори акції «Марш проти комунізму» вимагають від міської влади:
- створення музею комуністичного терору;
- негайного демонтажу пам’ятника вождю-терористу Леніну, а також більшовиків з Алеї Героїв та перенесення їх до музею комуністичного терору;
- проведення тематичних виховних бесід у школах та навчальних закладах міста на тему комуністичного терору;
від органів прокуратури та СБУ:
- притягнення до відповідальності осіб, які публічно заперечують геноцид української нації.

Біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» відбувся молебень за участю священиків Української Православної Церкви Київського патріархату та Української Греко-католицької Церкви.

Сергій Черняков, «Чернігівський формат».
Фото Юрія Паперного, «Чернігівський монітор».





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1469 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar