реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 11 » Аграрії Чернігівщини подолали двомільйонний рубіж
18:04
Аграрії Чернігівщини подолали двомільйонний рубіж
Аграрії Чернігівщини подолали двомільйонний рубіж Сільгоспвиробники області, які продовжують збирання кукурудзи — останньої зернової культури, що залишилась на полях — намолотили понад 640 тисяч тонн збіжжя.
У результаті загальний обсяг зібраних нинішнього року зернових культур склав 2 мільйони 20 тисяч тонн зерна. Про це повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Найбільший врожай за радянських часів Чернігівщина отримала у 1978 році. Тоді було намолочено 2 мільйони 8 тисяч тонн зерна у бункерній, тобто “живій” вазі. За новітніх часів двомільйонну позначку не вдавалось перетнути жодного разу.
На даний момент кукурудза обмолочена на понад 60 відсотках площ до збирання. Збір інших зернових завершено ще наприкінці літа.
Великий врожай експерти пояснюють двома причинами: по-перше, площі під зерновими культурами у порівнянні з минулим роком були розширені на 17%, по-друге, нинішнього року через внесення більшої кількості добрив отримано значно більшу врожайність.

Джерело: офіційний сайт облдержадміністрації, http://oda.cg.gov.ua



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1436 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar