реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 13 » Продовження сесії Чернігівської міськради обіцяє бути «гарячим»
21:37
Продовження сесії Чернігівської міськради обіцяє бути «гарячим»
Продовження сесії Чернігівської міськради обіцяє бути «гарячим» Нагадаємо, 31 жовтня на сесії міськради депутати спромоглися розглянути лише кілька питань порядку денного. Хоча, на розгляд сесії міський голова Олександр Соколов виносив біля трьох десятків питань. Однак, «підігріті» пікетувальниками народні обранці розгляну лише «бойові» теми.
1. Більшість депутатського корпусу (34 депутати) проголосували за скасування нових підвищених тарифів на комунальні послуги. Хоча, зараз далеко не всі у захваті від прийнятого рішення. Так, на думку заступника міського голови М.Літвінова «такий крок може стати початком руйнування житлово-комунального господарства міста». Стурбований і начальник ЖКХ Вадим Антошин, він наголошує, що згадане рішення депутатів може призвести до паралічу роботи ЖЕКів та звільнення 1500 чоловік.
Але, очевидно, нові тарифи відмінили лише на деякий період. І невдовзі їх все одно підвищать.
2. Міськрада так і залишилася без секретаря. На цю посаду пропонувався Олег Шеремет, лідер колишньої більшості. Очікувалося, що ця кандидатура набере 27-28 голосів. Проте, лише 32 депутати з 48 взяли участь в голосуванні. «За» проголосували 24 депутати. І, що цікаво, 3 бюлетеня було визнано недійсними. Для прийняття рішення не вистачило двох голосів. Одне з електронних засобів масової інформації навіть написало, що начебто депутатам пропонувалися десятки тисяч доларів за голосування «проти» кандидатури Шеремета. Втім, очевидно, питання виборів секретаря міськради буде знову винесено на розгляд депутатів. Як стало відомо, сьогодні не лише команда Соколова висуває свою кандидатуру на цю високу посаду. Веде таємні переговори з депутатами і команда Савченка. Останній вже зараз хоче контролювати депутатський корпус міськради.

На «другу серію» сесії міськради в порядку денному заплановане й релігійне питання. Його активно «протискував» депутат ПСПУ Іван Донець. Пропонується повернути Катерининську церкву обласному історичному музею. Дивні люди - ввічливо сказано. Адже, Верховний адміністративний суд України прийняв остаточне рішення, яке не підлягає оскарженню. Катерининська церква передана козацькій громаді УПЦ Київського патріархату. Проте, біля храму й досі стоять намети вірних отця Олександра, все протестують. Згадаймо, ще недавно депутати міськради прийняли рішення про присвоєння почесного громадянина міста Єпископу Чернігівському і Новгород-Сіверському Амвросію (УПЦ Московського патріархату). Може, вони сподівалися, що після цього під Катерининською церквою зникнуть намети прихильників УПЦ МП? Ні, навпаки, вони ще й задиміли! Ось така подяка…

Депутати міськради, розглянувши 31 жовтня лише два питання, розбрелися стомлені. Після перерви у зал засідань повернулося лише 12 народних обранців. Олександр Соколов прийняв рішення про припинення роботи сесії. Пообіцяв, що пізніше буде оголошено про дату продовження сесії міськради.
Коли буде продовження поки що невідомо, але те, що «друга серія» 32 сесії міської ради буде «гарячою» зрозуміло всім.

Сергій Черняков, «Чернігівський формат».




Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1336 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar