реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 13 » На Чернігівщині незабаром визначать благодійника року
22:14
На Чернігівщині незабаром визначать благодійника року
На Чернігівщині незабаром визначать благодійника року Заявки на участь в обласному конкурсі «Благодійник року» імені меценатів Тарновських управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації прийматиме до 30 листопада.
Про це йшлося на черговому засіданні прес-клубу «Ділове слово» управління у справах преси та інформації.
Цей конкурс проводиться відповідно до розпорядження голови обласної держадміністрації і передбачає визначення переможців за шістьма номінаціями: благодійник року – всеукраїнська бізнес-структура, регіональна бізнес-структура, банк або фінансова установа, приватна особа (три лауреати), благодійник-початківець та представник малого бізнесу.
Заявити про участь у конкурсі (за згодою мецената) може будь-яка облагодіяна ним установа чи особа. А надання додаткової інформації про благодійника (публікації, відгуки, фотографії, рекомендації) не тільки вітається, а й додає переваги під час розгляду кандидатур.
Проголошення підсумків конкурсу та урочисте нагородження його переможців відбудеться 14 грудня, у День благодійництва, який відповідно до Указу Президента вперше відзначатиметься в Україні.
Як повідомила начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Надія Молочко, для участі в конкурсі вже надійшло близько тридцяти заяв. Значна їх частина – від лікарняних закладів.
На прес-клубі, також було приділено увагу і темі Голодор. Зокрема видання книжок присвяченій цій темі.
Видання книжок, присвячених темі Голодомору, на Чернігівщині здійснюється з 2003 року. Вже вийшло в світ понад 20 збірок спогадів очевидців, документів, наукових праць, художніх творів. Всі вони були представлені на тематичній виставці у прес-клубі «Ділове слово» управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.
Як розповів під час засідання прес-клубу заступник начальника управління Дмитро Никоненко, до великої пошукової роботи долучилися не лише державні службовці та науковці, а й школярі, студенти, інші небайдужі до історії своєї держави люди. Книжки видаються за сприяння управління у справах преси та інформації облдержадміністрації, центру підвищення кваліфікації держслужбовців, районних адміністрацій, бібліотек.
Незабаром побачить світ обласний том Національної книги пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років та декілька інших видань. Але пошукова робота, спрямована на відновлення історичної пам’яті українського народу, триває.

Джерело: сайт облдержадміністрації, http://oda.cg.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1224 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar