реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 14 » Голова обласної ради Наталія Романова зустрілася із журналістами із Закарпаття
15:17
Голова обласної ради Наталія Романова зустрілася із журналістами із Закарпаття
Голова обласної ради Наталія Романова зустрілася із журналістами із Закарпаття 13 листопада голова обласної ради Наталія Романова зустрілася із журналістами із Закарпаття, які перебувають на Чернігівщині в рамках проекту Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів “Інформаційні обміни”.
Як повідомила на початку зустрічі голова правління ЧОО НСЖУ Ірина Мельник, чернігівські журналісти вже побували на Закарпатті, також відбулися і два візити ужгородських журналістів на Чернігівщину, під час яких вони ознайомились із соціально-економічним станом нашої області та розвитком туризму. Під час нинішнього візиту журналісти ознайомлюються з роботою органів місцевого самоврядування Чернігівщини. Згаданий проект спрямований на поліпшення поінформованості мешканців двох областей України – Закарпатської та Чернігівської – одна про одну; подолання стереотипів „схід-захід”, які існують у людей; встановлення партнерських стосунків між регіонами в цілому та окремими соціальними групами, представниками галузей цих областей.
—Україна єдина, — таке переконання висловила голова обласної ради Наталія Романова. Працюючи вже другий термін членом постійної делегації в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи та Віце-президентом Конгресу цього скликання, Наталія Романова відзначила, що її колеги по делегації, представляючи різні куточки нашої держави, не розділяють регіони, а намагаються привабливо їх представити. Привертаючи позитивну увагу європейської громадськості до України можна інтегруватися в Європу.
Члени української постійної делегації в КРЄ турбуються про розвиток усіх регіонів і, як приклад, Наталія Романова навела Резолюцію стосовно екології Карпат, що буде прийнята на березневій сесії наступного року. – Резолюція зобов’яже ті країни, які межують в Карпатському регіоні, докладати спільних зусиль, створювати спільні екологічні програми. Це питання, внесене українською делегацією, одноголосно підтримали делегації 47 країн, оскільки Карпати, як легені Європи, треба рятувати спільними зусиллями. Цю ініціативу також підтримали відповідними документами Президент України та Уряд, – зауважила Наталія Романова.
Розповідаючи закарпатським гостям про Чернігівщину, голова обласної ради назвала її справжньою перлиною України, адже протягом століть наш край був центром створення української державності та становлення національної свідомості. Чернігово-Сіверська земля унікальна, бо має багато унікальних пам’яток. У нас є Батурин – Гетьманська столиця, Крути, Любеч, Качанівка, Мотронівка, стоянка первісних людей поблизу села Мезин, що в Коропському районі, та багато-багато інших прекрасних місць, – сказала Наталія Романова.
Вона також зазначила, що на Чернігівщині, другій області в Україні по території, проживає 1млн.200т ис.громадян. Проте, демографічна ситуація в краї є дуже складною, щорічні втрати населення становлять близько 9 тис. Інформуючи про роботу обласної ради, Наталія Романова зазначила, що для підвищення ефективності соціально-економічного розвитку регіону депутатським корпусом обласної ради 5-го скликання прийнято близько 30 цільових програм економічного, соціального, інвестиційного розвитку, зокрема, “Власний дім”, “Шкільний автобус”. Також з бюджету виділено 600 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію обласного пологового будинку 3-го рівня, планується закладання коштів у Державному бюджеті на наступний рік, будуть виділені кошти обласного бюджету. Голова обласної ради сказала, що особливо пишається прийнятою обласною радою програмою забезпечення санітарним автотранспортом ФАПів, сільських лікарень. Одним із пріоритетів обласної ради вона назвала роботу в галузі комунального майна. За її словами, комунальними підприємствами області торік на 39 млн.грн. збільшено загальний обсяг виробленої продукції та наданих послуг, за рахунок прибутку до обласного бюджету додано 2 млн. грн. За рахунок прийняття 10 регуляторних актів стосовно управління та оренди майна додалося близько 4 млн. грн. Нині не має жодного збиткового підприємства.
Інформуючи про розвиток туристичної галузі, керівник відзначила роботу Асоціації представників готельного і туристичного бізнесу Чернігівщини. Активізації туризму також сприяє перемога Антонієвих печер та річки Десна в етапах конкурсів “21 чудо України” та “21 природне чудо України”, а наступного року Чернігівщина братиме участь в акції “7 чудесних туристичних маршрутів України” для участі в Євро2012. Під час зустрічі голова обласної ради Наталія Романова також відповіла на запитання журналістів закарпатських видань “Неділя”, “Берегово”, “Новини Закарпаття”, “Тячів”, “Срібна земля”, які стосувалися як складу та структури обласної ради, так долі закарпатців, що приїздять на заробітки до Чернігівщини.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату облради, http://www.chernihiv-oblrada.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1283 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar