реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 15 » Про заходи до 300-их роковин Батуринської трагедії
15:16
Про заходи до 300-их роковин Батуринської трагедії
Про заходи до 300-их роковин Батуринської трагедії 14 листопада в рамках заходів до 300-их роковин Батуринської трагедії 1708 року здійснено освячення новозбудованої Замкової церкви Воскресіння Господнього у м. Батурин та перепоховання останків жертв трагедії.
Церква побудована на території відтвореної цитаделі м. Батурина, де знаходився, знищений під час штурму російськими військами, старовинний храм Воскресіння Господнього.
Первісного вигляду церкви в історичних матеріалах не збереглося. Церква збудована за зразком православних українських храмів кінця 17 століття майстрами зі Львівщини за сприяння Харківської облдержадміністрації. Під храмом розташована крипта, де перепоховано останки жертв Батуринської трагедії.
Чин освячення здійснив керуючий Чернігівською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон,
У заходах взяли участь міністр культури України Василь Вовкун, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, делегації від районів області та регіонів країни.

Під час спілкування з журналістами голова облдержадміністрації зазначив, що наступним кроком після закінчення реставраційних робіт буде розбудова інфраструктури міста Батурин і створення привабливих умов для туристів. Також він повідомив, що незабаром на центральній площі міста буде встановлено скульптури 5 гетьманів, скульптурна група «Матері проводжають синів», а на території цитаделі скульптурна група являтиме собою козаків, які несуть хрест.

Джерело: офіційний сайт облдержадміністрації, http://oda.cg.gov.ua





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1352 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar