реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 16 » Ендокринологи б’ють на сполох
19:44
Ендокринологи б’ють на сполох
Ендокринологи б’ють на сполох Актуальну для Чернігова тему — сучасні методи діагностики та лікування захворювань щитоподібної залози — обговорювали понад 80 лікарів Чернігівської області, які зібралися на щорічну обласну науково—практичну конференцію, що відбулася на базі обласної лікарні.
Цього року в ній взяли участь і провідні ендокринологи України, фахівці Українського науково—практичного центру ендокринної хірургії України, доктор медичних наук, професор Сергій Черенько і кандидат медичних наук Максим Горобейко.
Столичні фахівці зупинилися на різних аспектах діагностики і лікування ендокринологічних захворювань. Зокрема, розповіли про маловивчений та практично невідомий для наших лікарів гіперпаратіреоз. У людей, хворих на гіперпаратіреоз, в крові спостерігається підвищений рівень кальцію, одночасно його кількість у кістковій системі зменшується й виникає схильність до переломів кісток. Це — результат збоїв у роботі паращитоподібних залоз. Раніше вважалося, що це досить рідкісне захворювання, однак завдяки сучасним методам діагностики з’ясувалося, що на кожну тисячу населення може виявитися людина, хвора на гіперпаратіреоз.
Лікарі відзначили, що аварія на Чорнобильській АЕС викликала сплеск патологій і онкозахворювань щитоподібної залози. І хоча цього року спостерігається їх невелике зниження (за дев’ять місяців виявлено 42 випадки первинних раків щитоподібної залози, минулого — 46), радіти зарано, тому що збільшується кількість запущених випадків. А це говорить про недостатню профілактичну роботу серед населення області.

Олена БЕРЕЗКІНА
Газета "Чернігівські відомості"
, http://vid.cn.ua/index.p....emid=65



Категорія: Медицина | Переглядів: 1396 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar