реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 17 » Проект “Україні потрібні герої”
15:15
Проект “Україні потрібні герої”
Проект “Україні потрібні герої” В минулу суботу Микола Томенко та голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова відвідали Сосницю.
Вони провели зустріч із вчителями та школярами Сосниці (де народився знаменитий митець Олександр Петрович Довженко) і презентували їм проект “Україні потрібні герої”, який передбачає проведення різноманітних заходів для популяризації визначних історичних постатей України, таких як: Петро Сагайдачний, Іван Котляревський, Михайло Грушевський, Леся Українка, Микола Гоголь, Григорій Сковорода, Василь Симоненко та інших. Гості відвідали літературно-меморіальний музей Олександра Довженка де, напередодні 25 листопада – дня відзначення 52-ї роковини з дня смерті відомого земляка, передали сосниччанам унікальні аудіозаписи виступу Олександра Довженка на 2-му з’їзді письменників СРСР, фрагменти «Зачарованої Десни» у виконанні Олександра Гая та Юрія Тимошенка, радіокомпозиції його найвідоміших творів, що були записані на Національній радіокомпанії України. Також музею було передано відеозапис виступу Олександра Довженка українською мовою у Москві на ІІІ Всеслов´янському мітингу в травні 1943 року. Микола Томенко та Наталія Романова подарували музею телевізор та DVD-програвач для перегляду цих записів та їх використання під час екскурсій і проведення позакласних занять у музеї.

“Олександр Довженко повертається на свою батьківщину. Проте, поки що у екранізованих творах, у записах живого голосу та спогадах очевидців. Прах великого кінорежисера і письменника неодмінно так само буде повернуто на Батьківщину. Принаймні, українська влада сьогодні все робить можливе аби заповіт Олександра Довженка було виконано”, – сказав, звертаючись до сосниччан, Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко.

– Сьогодні я радію з того, що ті люди, які будуть приїжджати до батьківської хати Довженка, побачать і почують Олександра Петровича, відчують його енергетику та переживання. Відтак, ми будемо крок-за-кроком повертати великого українця на його батьківщину. І я вірю, що настане той час коли і тіло митця тут спочине. Але, очевидно, це потребує мобілізації, у першу чергу, як усієї української влади, так і бажання усього українського суспільства, – звертаючись до поціновувачів довженківської спадщини сказала голова обласної ради Наталія Романова.

Високоповажні гості ознайомилися з експозицією музею-садиби Довженків та провели відкритий урок для учнівської молоді, що в цей час прийшла на зустріч із Заступником Голови Верховної Ради України Миколою Томенком та головою Чернігівської обласної ради Наталією Романовою.

Джерело: Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради, http://www.chernihiv-oblrada.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1462 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar