реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 17 » Викладачів ділили на… “білих” і “чорних”
20:33
Викладачів ділили на… “білих” і “чорних”
Викладачів ділили на… “білих” і “чорних” Викладачам вузів і технікумів Чернігівщини через некомпетентність бухгалтерів недорахували 205 тисяч гривень.
Такий факт встановили спеціалісти Контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області, здійснивши ревізії фінансово-господарської діяльності у навчальних закладах ІІ – IV рівнів акредитації, підпорядкованих Міністерству освіти і науки України.
Як пояснили ревізори, йдеться про надбавки за вислугу років та допомогу на оздоровлення відповідно до вимог ст. 57 Закону України „Про освіту”.
Якщо в Чернігівському державному педагогічному університеті ім.Шевченка та Чернігівському технологічному університеті належні надбавки нарахували всім своїм викладачам без поділу їх на “білих” і “чорних”, то в інших перевірених навчальних закладах надбавки отримали тільки викладачі-бюджетники. А педагогам, посади яких утримувались за рахунок коштів спецфонду, такі виплати не проводились зовсім.
„Між тим, якщо б бухгалтери навчальних закладів уважніше вчитались у ст.2 Закону України „Про державний бюджет на 2000 рік”, вони б знали, що кошти спеціального фонду установ, які утримуються за рахунок Держбюджету, прирівняні до бюджетних”, – зауважила начальник відділу КРУ Алла Максак.
Однак, судячи з усього, бухгалтери закону не читали, і в результаті за період з 2000 по 2002 рр. викладачі Чернігівського державного інституту економіки і управління недоотримали 30 тис. грн., Чернігівського радіомеханічного технікуму – 16 тис. грн., Чернігівського державного механіко-технологічного технікуму – 18 тис. грн., Чернігівського комерційного технікуму – 16 тис. грн., а Ніжинського державного університету ім. Гоголя –125 тис. грн.
“Щоправда, заради справедливості слід сказати, що в Ніжинському університеті оперативно зреагували на зауваження ревізорів і відшкодували заборгованість педагогам шляхом виплати з спеціального фонду ще у період ревізії. А ось у решті згаданих навчальних закладів й досі зволікають”, – додала Алла Максак.

Джерело: прес-служба Контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області.



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1305 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar