реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 21 » «Голод»
00:01
«Голод»
«Голод» Це назва документального фільму, створеного 15 листопада 2008 року одеською кіностудією «Провінція». Автор і режисер – Валерій Барановський.
Він присвячений висвітленню жахливої трагедії Голодомору 1932 – 1933 років в Україні. Документально переконливо показано, що цей голодомор – геноцид Українського народу. У стрічці використані чисельні розповіді свідків-очевидців того часу з Києва, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.
Разом із письменниками Юрієм Щербаком та Наталією Дзюбенко-Мейс, редактором всеукраїнської газети «День» Ларисою Івашиною свої роздуми про Український Голодомор широко висловили й наші земляки член Асоціації дослідників голодоморів в Україні, доцент Чернігівського педуніверситету Тамара Демченко, вчений – краєзнавець із Чернігівського педуніверситету Сергій Горобець, соціолог – працівник Козелецької райдержадміністрації Олена Хоменко.
Нагадаємо, що 1–3 серпня 2008 року його творча група проводила зйомки у Чернігівській області. Організували зйомки в області Український інститут національної пам’яті і управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації. Одеські кіномитці брали інтерв’ю у 4 очевидців Голодомору в селах Чемер і Ставицьке Козелецького району, провели зйомки в містах Чернігові та Козельці, селищі Седнів.
Перша серія документальної стрічки показана (вперше в Україні!) на обласному телебаченні 20 листопада 2008 року. Дивіться другу серію 22 листопада 2008 року.

Сергій Бутко.




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1514 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar