реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 24 » „Вкрав, уколовся, сів..."
15:37
„Вкрав, уколовся, сів..."
„Вкрав, уколовся, сів... Цей перефразований вираз із знаменитого російського фільму „Джентльмени удачі" став, ніби епіграфом життєвого шляху „кримінального героя", якого нещодавно затримали чернігівські оперативники.
Щоправда, ніякої романтики життєвому шляху Георгія (так назвемо нашого фігуранта) подібний принцип дій не приніс. Звичайне дитинство звичайної дитини, яка народилася в СРСР і дорослішала в буремні „перебудовні" часи. Все б склалося не так погано, якби хлопчина закінчив ВУЗ, завів сім'ю, дітей і йшов по життю, як цілком добропорядний середньостатистичний громадянин. Але...
Але „важкі" часи, „чарчина" батька, сварка матері... Вдома залишатися ну ніяк не хотілося. Там на дворі чекала весела компанія, горілка, дівчата. Коли звичайних веселощів виявилось замало, друзі Георгія потроху переходили на маріхуану. А де „травка" там і до „ширки" недалеко. Георгій не бажав відрізнятися і разом з кількома своїми однолітками в 20 років вже не уявляв свого життя без „голки".
Зовні, впізнати в кремезному парубкові наркомана, ніхто би і не зміг. Високий зріст, кремезна статура...Все це і стало в пригоді, коли життя вже набуло суворий відлік від одної дози до іншої... Хлопець почав потроху виносити речі з дому, а, згодом, і красти. Він обрав найпростіший фах серед злодійських спеціальностей - красти те, що „погано лежить".
Описувати детально перші кроки новоспеченого злодія ми не будемо, а тільки додамо, що перед першою „відсидкою" Георгій встиг надбати достатньо „безхозного" майна, щоб забезпечити собі реальний, а не умовний термін покарання.
Тюрма для нашого „героя" не стала синонімом слова „перевиховання", і, невдовзі після умовно-дострокового звільнення, він взявся за „старе"... Давня любов на ім'я „Голка" не полишила Георгія.
Цього разу, „злодійський талант" ніби оминув молодого чоловіка, і він вирішив зайнятися давно відомим промислом - здавати металобрухт. При цьому „брухт" Георгій, користуючись чималою силою, „творив", як то кажуть, власноруч. Він за декілька днів просто зняв майже всі батареї в одній з багатоповерхівок по вулиці Пухова.
Поряд з цим, чоловік, „завітав" до місцевої лікарні. Тут, під благим приводом „влаштування на роботу" Георгій, можливо, хотів „розжитися" „колесами", але надбав собі зовсім іншу, проте дуже потрібну річ. Скориставшись відсутністю та неувагою персоналу, кремезний чоловік просто виніс за межі лікарні повно габаритну пральну машину.
Все „вподобане" злодій сховав вдома і почав шукати покупця. В голові крадія вже рясніли нові плани, але їм так і не довелося, справдитись... Через тиждень після початку „діяльності", на руках Георгія раптово закрилися міліцейські кайданки. Оперативники спрацювали чітко, не допустивши появи у місті нової серії одноманітних крадіжок.
Вкрадене майно повернулося до рук справжніх хазяїв, а Георгій тепер чекає перебігу слідства та суду за гратами. Ось так вдруге в його житті справдився гіркий злодійський вислів „вкрав, випив, сів..." І ніякої „романтики".

Джерело: Марина Кордик, помічник начальника по зв’язках з ЗМІ та громадськістю Чернігівського міського відділу міліції, http://kop.gov.ua



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1149 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar