реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 28 » Відбулося засідання Громадської колегії при голові обласної держадміністрації
09:22
Відбулося засідання Громадської колегії при голові обласної держадміністрації
Відбулося засідання Громадської колегії при голові обласної держадміністрації Розглядалися питання про ефективність роботи влади та громадськості щодо протидії розповсюдженню алкоголізму та наркоманії серед молоді, про державні програми та благодійництво в сфері соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, багатодітних сімей.
У засіданні взяли участь члени Громадської колегії, керівники низки обласних управлінь, закладів охорони здоров’я.
Як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, сьогодні ці питання мають виразний соціальний характер і порушують найболючіший пласт суспільних проблем. Тож цілком закономірно, що громадськість спрямовує свої зусилля на захист молоді від згубних звичок, а також на створення кращих умов для життя й розвитку дітей, які потребують особливої уваги.
Він також наголосив: з боку виконавчої влади докладаються значні зусилля по соціальному захисту дітей та молоді, але шлях до покращення ситуації – у консолідації і координації спільних зусиль влади, громадськості, благодійних фондів.
У результаті зацікавленого обговорення Громадська колегія прийняла низку пропозицій та рекомендацій, серед яких, зокрема, вивчення та сприяння втіленню в життя досвіду роботи Вінницької області в напрямі посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення; розробка та впровадження оперативного моніторингу виявлення серед молоді осіб, що мають алкогольну та наркотичну залежності, впровадження комп’ютерної системи їхнього обліку, а також постійне проведення в усіх містах та районах рейдів для виявлення молоді кризових категорій.

Члени громадської колегії ініціювали створення обласної та районних рад меценатів з представників влади, соціально активного бізнесу, некомерційних організацій та громадян з метою забезпечення благодійної діяльності, спрямованої на солідарне розв’язання проблем та реалізацію важливих соціальних проектів на Чернігівщині.

Джерело: сайт обласної держадміністрації, http://oda.cg.gov.ua





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1106 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar