реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 1 » ВІЛ+ Акція "Не проходь осторонь!"
20:16
ВІЛ+ Акція "Не проходь осторонь!"
ВІЛ+ Акція Ці люди не мають ні співчуття, ні підтримки, від них відвернулися, неначебто вони не люди, а якісь істоти, які тільки заважають іншим досягати своїх цілей та й ще гірше – жити. А вони все ж люди, тільки їх проблема ще гірша, вони – ВІЛ+
В нашій країні офіційно зареєстровано близько 132 тисяч ВІЛ-інфікованих громадян, - інформує Всеукраїнська мережа ЛЖВ. Оціночна кількість людей, які живуть з ВІЛ на сьогодні майже 440 тисяч. За збереженням сьогоденних темпів поширення епідемії очікується, що у 2010 році майже 600 тисяч людей будуть інфіковані ВІЛ, у 43 тисяч розвинеться СНІД, а 46 тисяч дітей стануть сиротами.
На Чернігівщині 1586 ВІЛ-інфікованих, з них 126 хворі на СНІД. У порівнянні з жовтнем 2007р. їх кількість зросла, відповідно, на 14,2%. та 46,5%.

З 20 по 30 листопада у Чернігові вперше проходила акція на підтримку ВІЛ позитивних людей.
За словами, Анжели Мойсеєнко, голови правління Чернігівського обласного відділення Всеукраїнської мережі ЛЖВ, завданням акції було не лише зібрати кошти на підтримку хворих на СНІД. Її організатори хотіли ще раз нагадати про стрімке поширення в Україні ВІЛ-інфекції та неправильним ставленням суспільства до хворих та інфікованих.
Анжела Мойсеєнко розповіла, що у найбільших магазинах Чернігова були розміщені скриньки для благодійних пожертв, зокрема в «Метацентрі», «Союзі», «Дитячому світі», а також кафе «Велюров», «Varenik's». Небайдужі люди давали не лише гроші, а також продукти. На зібрані кошти будуть придбані медичні препарати для дітей хворих на СНІД.
Тим, хто допоміг волонтери Всеукраїнська мережі ЛЖВ давали листівки з чоловічком – символом акції.
30 листопада у Чернігові на Красній площі з маленьких паперових чоловічків було створено логотип акції – великого чоловіка з червоною стрічкою та написом «Ми не пройшли осторонь!».

Першого грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Україна визнана найбільш постраждалою від ВІЛ/СНІДу країною Європи.

Сергій Черняков.





Категорія: Медицина | Переглядів: 1464 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar