реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 2 » Чернігівщина туристична. Куди поселити гостя?
19:46
Чернігівщина туристична. Куди поселити гостя?
Чернігівщина туристична. Куди поселити гостя? Лише 3 готелі та 2 санаторії області мають сертифікати про те, що надають послуги із тимчасового розміщення людей відповідно до вимог законів.
Про це повідомила директор науково-виробничого сертифікаційно-випробувального центру державного підприємства "Чернігівстандартметрологія" Тетяна Романюта.
"Чернігівські готелі "Україна" та "Брянськ" пройшли процедуру підтвердження відповідності, мають сертифікати про присвоєння категорії "двозіркових", - сказала вона.
Ще три заклади – "Градецький" у Чернігові, Менський санаторій "Остреч" та санаторій "Десна" у Ладинці – також пройшли відповідні перевірки, але без присвоєння категорії.
Сертифікати про відповідність стандартам послуг харчування має буфет готелю "Градецький", санаторії "Десна" та "Остреч".
Усі інші – не поспішають виконувати закони. За ними, послуги з тимчасового розміщення (проживання) людей та послуги харчування підлягають обов’язковій сертифікації.
"Обов’язкова сертифікація направлена на захист прав споживачів, їх здоров’я та відповідності послуг вимогам безпеки", - наголосила Тетяна Романюта.
Вона додала, що Чернігівщина прагне стати туристичною областю, а для цього необхідно як мінімум забезпечити гостям достойні умови проживання і безпечне, якісне харчування.
За законом, якщо підприємство продає продукцію чи надає послуги, що підлягають обов’язковій сертифікації, без відповідних документів, воно несе за це відповідальність.
Розмір штрафу складає до 50 відсотків від вартості наданої послуги.
А споживач – має право вимагати і якісного обслуговування, і сертифікат про проходження процедури підтвердження відповідності.
ДП "Чернігівстандартметрологія" акредитоване на право проведення робіт із сертифікації готельних послуг.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1530 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar