реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 3 » Жителька Чернігова 5 років отримувала пенсію за покійного батька
18:38
Жителька Чернігова 5 років отримувала пенсію за покійного батька
Жителька Чернігова 5 років отримувала пенсію за покійного батька Упродовж п’яти років жителька Чернігова незаконно отримувала пенсію та пільги за померлого батька — інваліда І групи Великої Вітчизняної війни.
Такий факт встановили спеціалісти контрольно-ревізійного управління в Чернігівській області в ході ревізії, проведеної відповідно до постанов Деснянського районного суду м. Чернігова.
Здійснивши документальну ревізію пенсійної справи інваліда війни гр. Л., а також ряд зустрічних звірок — у ЧОУ ВАТ «Держощадбанк», Поштамті, ЖРЕДі, комунальних службах тощо, ревізори встановили, що за період 2004 — 2008 рр. жінка незаконно отримала від держави близько 74 тисячі гривень.
Як з’ясувалося, свого батька вона поховала ще у грудні 2003 року на тихому сільському кладовищі в Білорусі. Але, отримавши в Брагинській ЦРЛ лікарське свідоцтво про смерть від 08.12.2003, вирішила не показувати його в РАГСі м. Чернігова.
Залишивши в себе паспорт батька і сфабрикувавши липову довіреність на отримання його соціальних виплат, шахрайка з місяця в місяць пред’являла їх працівникам поштового відділення і безперешкодно отримувала пенсію покійника.
Крім того, заповзята спадкоємиця ще п’ять років по смерті батька одержувала усілякі належні інваліду війни пільги — за квартплату, електроенергію, воду, телефон і… навіть місцеві телефонні розмови. А ще — щорічну допомогу до Дня Перемоги та компенсації на транспортне обслуговування і санаторно-курортне лікування.
Невідомо, скільки б часу ще донька таким чином «експлуатувала» покійного батька, якби не сигнал однієї з родичок.
Відчувши, що запахло паленим, пані Л. бере в Брагинській ЦРЛ дублікат лікарського свідоцтва про смерть, датований 05.06.2008, оформлює свідоцтво про смерть батька від 10.06.2008 і, вбравшись в чорну хустку, заявляється з ним до Пенсійного фонду… з метою отримати допомогу на поховання… Та ця витівка вже не пройшла.
Матеріали ревізії спеціалісти КРУ передали до УСБУ в Чернігівській області.

Сергій Нікітченко, перший заступник начальника КРУ в Чернігівській області?
http://siver.com.ua/news/2008-12-03-1198



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1085 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar