реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 10 » Одноразова допомога з міського бюджету при народженні дитини: бути чи не бути
14:12
Одноразова допомога з міського бюджету при народженні дитини: бути чи не бути
Одноразова допомога з міського бюджету при народженні дитини: бути чи не бути Чернігів може стати першим містом в Україні, яке здійснюватиме соціальні виплати при народженні дитини.
Це станеться у тому випадку, якщо на найближчій сесії, яка відбудеться 12 грудня 2008 року, депутати міськради підтримають ініціативу громадської організації „Сила громади”. Ініціатива виписана у програмі, що має назву: ”Міська програма одноразової допомоги при народженні дитини у м. Чернігові на 2009-2011 роки”. Планується, що питання про затвердження Програми буде внесено до порядку денного сесії.
Отже, якщо депутати приймуть програму, то починаючи вже з наступного року батьки новонароджених маленьких чернігівців зможуть отримати 1000 гривень з міського бюджету. Як пояснив координатор „Сили громади” Олександр Ломако, ціна питання 2,5 – 2,6 млн. гривень на рік - протягом останніх двох років в Чернігові народжувалось приблизно 2500 – 2600 дітей. Загальний же бюджет міста становить приблизно 500 млн. грн. Автори цієї ініціативи сподіваються, що додаткові гроші допоможуть підвищити рівень народжуваності в місті.
Ті, від кого залежить прийняття програми – депутати міської ради – мають різні думки з цього приводу. Є як прихильники програми, так і її противники. Ярослав Сухомлин, депутат Чернігівської міської ради (фракція СПУ) переконаний, що місто зробить гарну справу, якщо підтримає цю програму. „Ті родини, в яких народжуються діти, мають великі витрати з придбанням всього необхідного, - сказав він. – Переконаний, що ця тисяча не буде зайвою”.
Частина депутатів вважають, що соціальні виплати при народженні дитини добре фінансуються з державного бюджету. Додати до 12 тисяч гривень, які батьки отримують з державного бюджету, ще одну – справа гарна. Але є інші чернігівці, які потребують цих грошей. Сподіватися на те, що ця тисяча покращить демографічну ситуацію, марно. Якщо 12, 25 та 50 тисяч гривень мало переконують батьків народжувати дітей, то 1000 гривень тим більше. До того ж, очікується, що міський бюджет наступного року буде дефіцитний – вистачило б грошей на поточні витрати, не говорячи вже про додаткові.
Лишається дочекатися п’ятниці. Якщо депутати не проголосують за програму, автори ідеї ще ініціюватимуть її розгляд. Вже на іншій сесії.

Оксана Клименко



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1621 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar