реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 14 » Банани - порятунок для гіпертоніків
16:23
Банани - порятунок для гіпертоніків
Банани - порятунок для гіпертоніків Як знизити ризик захворювання? У цьому немає нічого складного. Усього лише два банани на день.
В одному банані міститься 400 міліграмів калію — життєво необхідного мінералу, який може допомогти в битві з гіпертензією.
Виявляється, всього два банани на день можуть істотно знизити високий кров’яний тиск. І це не короткочасний захід. Введення бананів до повсякденної дієти може скоротити ризик смерті від інсультів до 40 відсотків.
Протягом трьох тижнів 65-річний американець Патнем їв два банани щодня. Його кров’яний тиск знизився з 150/100 до 130/85 мм рт. ст.
«Справді, правильний вибір раціону може допомогти контролювати кров’яний тиск, — вважає дієтолог Глорія Брін. — Щоб досягти цього, бажано вводити до свого меню продукти з низьким вмістом насичених жирів, холестерину і загального жиру. І обов’язково фрукти та овочі. Особливість такої дієти — збільшення споживання продуктів, багатих поживними речовинами, які сприяють зниженню кров’яного тиску. До цих речовин належать такі мінерали, як калій, кальцій і магній, а також фолієва кислота і вітамін D».
Щоб зупинити гіпертензію, необхідно вживати м’ясо птиці, рибу і злакові. Зокрема, риб’ячий жир, що містить жирну кислоту омега-3, наприклад, лосося, форелі, оселедця, може знизити ризик смерті від ішемічної хвороби. Одночасно скоротивши споживання червоного м’яса, солодощів, цукру, зокрема цукровмісних напоїв, що так типово для американського способу харчування. Крім того, за рекомендаціями Національного інституту охорони здоров’я і Національного інституту серця, легенів, що входить в його структуру (США), варто обмежити споживання солі.
«Окрім бананів, що є чудовим джерелом калію, — говорить д-р Аліса MакКі, лікар лікарні з Джексона, — їжте насіння соняшнику, лосось і, хоч як дивно, шоколад».
Після появи бананів у своєму раціоні, Патнем зі здивуванням виявив ще один ефект. Він втратив 5 кг маси тіла за чотири тижні! «Ці фрукти поживні й калорійні, і тому не відчуваєш себе голодним. Усього завдяки двом бананам можна не так зловживати їжею». До речі, вважає Глорія Брін, зниження маси тіла також допомагає контролю над гіпертензією.
Рік потому Норберт Патнем довів свій «банановий ритуал» до одного плоду на день.
Виявляється, дієта може бути і смачною, і приємною!

Джерело: "Ваше здоров"я", http://www.vz.kiev.ua/pop/45-08/5.shtml



Категорія: Медицина | Переглядів: 1204 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar