реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 17 » Роль ветеранів в патріотичному вихованні молоді
18:39
Роль ветеранів в патріотичному вихованні молоді
Роль ветеранів в патріотичному вихованні молоді Одним з пріоритетних напрямків діяльності міської ради на сучасному етапі є патріотичне виховання дітей та молоді.
Про це повідомив заступник міського голови-керуючий справами виконкому Станіслав Віхров під час проведення круглого столу "Роль ветеранів у патріотичному вихованні молоді", що відбувся 16 грудня у міській раді. "Патріотичне виховання дітей та молоді, - сказав він, - це комплексна, системна і цілеспрямована діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування, школи, сім’ї, громадських організацій щодо формування у молодого покоління високої громадської свідомості, почуття відданості, любові до своєї Вітчизни".
Учасники круглого столу - голова міської організації ветеранів Ірина Четвертак, ветерани війни і труда, представники управління освіти міської ради та учнівських колективів шкіл міста підкреслили визначну роль ветеранів війни і праці у роботі з патріотичного виховання молоді у м. Чернігові.
На жаль, спостерігається знецінення традиційних моральних норм і цінностей, пропаганда жорстокості, бездуховності, невизначеність в оцінці подій історичного минулого українського народу. Все це негативно впливає на підростаюче покоління, ігнорується духовна єдність поколінь, спільна культурна спадщина - найважливіші фактори формування патріотичної свідомості дітей та молоді.
Патріотизм учнівської молоді повинен ґрунтуватися на знанні історико-культурних традицій народу, прикладів героїзму його захисників. Одне з чільних місць, на думку учасників круглого столу, належить вихованню любові і дбайливого ставлення до рідного краю – своєї “малої Батьківщини”. У зв’язку з цим, базовим інститутом в системі формування патріотизму є сім’я. Саме в ній, слухаючи розповіді бабусь і дідусів, діти дізнаються про героїчні і трудові подвиги своїх рідних, отже, закладаються перші поняття про „малу Батьківщину”.
Найбільш дієвою формою формування світоглядної системи цінностей сучасної молоді, як вважають представники навчальних закладів, є зустрічі з ветеранами під час проведення урочистих заходів, присвячених знаменним датам, у яких сконцентровано багато важливих елементів героїко-патріотичного виховання. Спогади ветеранів війни, праці і військової служби, їх побажання підростаючому поколінню викликають почуття подяки за їх справи, допомагають формуванню громадської свідомості, любити рідну країну і бути гідними героїчного покоління ветеранів. Таким був висновок учасників круглого столу.
Вони висловили пропозиції щодо активізації героїко-патріотичного виховання дітей та молоді, а саме: більше знайомити з військовою історією міста, героїчної післявоєнної відбудови, виховувати шанобливе ставлення до пам'яток історії та пам'ятників героям війни та праці, а також систематично висвітлювати ці питання в засобах масової інформації.
На підсумок, було прийнято звернення ветеранів війни до молоді м. Чернігова, в якому вони закликають пам'ятати, берегти та множити традиції своїх дідів, прадідів, батьків, бути достойними спадкоємцями героїчної бойової і трудової слави.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради, http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news.php?news=1712



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1101 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar