реклама партнерів:
Головна » 2008 » Грудень » 19 » Брати зустрілися в... СІЗО
12:23
Брати зустрілися в... СІЗО
Брати зустрілися в... СІЗО Ще не вщухли пристрасті після гучного затримання співробітниками відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків групи наркоторговців з Ніжина, які постачали «ширку» в столицю, як історія отримала своє несподіване продовження.
Ми вже розповідали у передачі про парубків, які крали макову солому з легальних макових полів в Ічнянському і Ніжинському районі, згодом прямо в полі варили «зілля» і продавали його в Києві. При цьому покупці-наркомани забирали дозу в обумовленому місці, перед цим перераховуючи плату за «товар» на рахунок вказаного мобільного телефону.
Так от, крадіжками соломи і виготовленням ацетильованого опію, серед інших, займалися і 2 брати. Волею долі молодший залишився на волі (на підписці про невиїзд), а старший опинився у СІЗО.
Старший брат якось зумів переправити на волю «вісточку», в якій просив молодшого продати з тайників залишки макової соломи, яку міліціонери не знайшли під час обшуків. Мовляв, дуже потрібні гроші розрахуватися з адвокатами.
Брат вирішив поквапитися і виручити старшого родича. Але не сиділи склавши руки і оперативники - вони отримали інформацію про підвищену активність молодшого брата і узяли його «під ковпак».
В ході проведення міліціонерами оперативної закупівлі оперативники мали на руках докази того, що родичі продовжують стару справу і їх доведеться затримати.
Міліціонери не сумнівалися, що ті майже 3 кіло соломи, які купив кур'єр - це просто крапля в морі. Основна маса її все ще чекає своїх покупців. Молодшого брата і дружину старшого міліціонери згодом затримали. В ході обшуку в них була вилучена крупна сума грошей від продажу наркосировини.
Під час допитів підозрювані вказали місце, де лежать мішки з соломою. І хоча підслідні досить точно вказали місце, де подалі від чужих очей в непрохідних чагарниках лежить солома, оперативникам довелося трохи поблукати, аби її знайти.
Видовище було варте того, аби його побачити - 11 мішків, доверху набиті маковою соломою, повністю завантажили мікроавтобус. Цих 204 кіло соломи з лишком би вистачило не лише на адвокатів. Зараз вже і молодший брат перебуває в СІЗО, брати зустрілися, дівчині пощастило більше - вона на підписці про невиїзд.
Загальна маса вилученої у торгівців дурманом соломи вже наблизилася до відмітки в чверть тонни - свого роду рекорд. Виявляється, крім наркоторгівлі за братами тягнеться ще один слід. Мало того, що вони практично щоночі то крали солому, то варили наркотики, вони ще і встигали займатися незаконною вирубкою лісу цінних порід на території Ніжинського району. Деревина надалі перевозилася для обробки на пилораму, що належить одному з членів групи наркоторгівців. Слідство у справі триває.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області.



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1261 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar