реклама партнерів:
Головна » 2009 » Квітень » 22 » Перший квартал аграрії завершили без мінусів
18:56
Перший квартал аграрії завершили без мінусів
Перший квартал аграрії завершили без мінусів За січень-березень 2009 року в Чернігівській області вироблено валової продукції сільського господарства на суму 253,9 мільйонів гривень, що на 0,3 мільйони грн. або на 0,1% більше, ніж за відповідний період минулого року.
У тому числі в сільськогосподарських підприємствах виробництво валової продукції за підсумками першого кварталу збільшилось на 8%, а в господарствах населення зменшилось на 4,8%. Спад виробництва відбувся у Щорському, Варвинському, Талалаївському, Городнянському та Сосницькому районах. Натомість, у 17 районах спостерігалось його зростання. Найбільше — у Борзнянському (127,8%), Куликівському (126,3%) та Менському (124,4%) районах.
У сільськогосподарських підприємствах Чернігівщини на 11,2% зросло виробництво молока у першому кварталі, на 9,1% — худоби та птиці у живій вазі. Також на 14,5% підвищилась продуктивність дійної череди. З початку року поголів’я великої рогатої худоби в сільгосппідприємствах збільшилось майже на 10 тисяч голів або на 6,1%, а свиней — на 9,8 тисяч голів або на 9,6%. Взагалі, аграрний сектор області на даний час лишається чи не єдиною галуззю, яка в умовах кризи поки не допускає спаду виробництва.

Про це повідомили в прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1747 | Теги: Чернігівщина, аграрії, сільське господарство | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar