реклама партнерів:
Головна » 2009 » Квітень » 27 » Посадовці завдали збитків на півмільйона
18:56
Посадовці завдали збитків на півмільйона
Посадовці завдали збитків на півмільйона Нещодавно в ході оперативно-розшукових заходів працівники управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області викрили факт зловживання службовим становищем з боку службових осіб Ніжинського районного відділу земельних ресурсів.
Службовці в порушення вимог чинного законодавства без проекту відведення земельної ділянки та висновку експертизи землевпорядної документації підготували проект розпорядження про надання у власність жителю Ніжина земельної ділянки лісового фонду площею близько 4,5 га.
На підставі вищевказаного розпорядження громадянину був виданий державний акт на право власності на земельну ділянку для ведення лісового господарства у складі угідь фермерського господарства.
Перевіркою встановлено, що земельна ділянка лісового фонду, надана у власність, не є замкненою, тобто являється частиною єдиного лісового масиву Ніжинського державного лісництва, а тому згідно ст. 51 Земельного Кодексу України не може бути надана у приватну власність.
Згідно висновку експерта вартість земельної ділянки становить більше 500 тисяч гривень, тобто в результаті неправомірних дій службових осіб Ніжинського районного відділу земельних ресурсів Державі нанесені значні збитки.
23 квітня Ніжинською міжрайонною прокуратурою за даним фактом порушена кримінальна справа за ст. 364 ч.2 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Розслідування триває.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua/index.p....temid=2



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1352 | Теги: Чернігівщина, зловживання, земельна ділянка, Ніжинський район | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar