реклама партнерів:
Головна » 2009 » Травень » 11 » Футбол. Перша ліга. "Сталь" (Алчевськ) - "Десна" (Чернігів) - 2:0.
18:07
Футбол. Перша ліга. "Сталь" (Алчевськ) - "Десна" (Чернігів) - 2:0.
Футбол. Перша ліга. Матч "Сталь"-"Десна", запланований на велике свято Дня Перемоги, міг і не відбутися. Складне фінансове становище багатьох українських клубів дісталося й Чернігова, де футболісти збиралися бойкотувати зустріч в Алчевську. Плановий виїзд делегації "Десни", призначений на четвер, не відбувся - гравці дійсно відмовилися їхати. У п'ятницю також не було зрозуміло - чи відбудеться суботній матч.
І лише ввечері, очевидно, одержавши від керівництва клубу хоч якусь частину заборгованості по виплатах, зібрана в авральному порядку команда врешті-решт вирушила до Алчевська. Хоча спосіб для цього був обраний схожий до тих, якими фінансово неблагополучні команди іноді робили виїзди ще на початку дев'яностих. Нічний переїзд на виїзний матч "Десна" робила не стандартним для першої ліги комфортабельним автобусом, а мікроавтобусом і... двома особистими автомобілями футболістів. Як після такої дороги можна показати нормальний футбол - невідомо, але честь і хвала гостям за те, що вони не зірвали сьогоднішній матч, і, крім того, зуміли зробити "Сталі" серйозний опір.
Безпосередньо напередодні матчу звернув увагу на одну цікаву статистику - турнірну таблицю виступу команд першої ліги в рамках весняної частини нинішньої першості (природно, без обліку технічних перемог). Отож, по загубленим очкам кращою командою весни до гри була саме таки "Десна". А от на останній позиції в такій таблиці, як це не сумно, була "Сталь", яка, крім того, залишалася єдиною командою ліги, навесні ще що не знала перемог. І саме тому, незважаючи на відомі складності чернігівських суперників з виїздом, за підсумковий результат матчу доводилося хвилюватися.
Але, частину хвилювань уже на п'ятдесят другій секунді двобою розвіяв Валєєв. Одержавши м'яч від Муховикова, що вкинув аут на лівому фланзі, Валєєв від кута штрафного змістився до центру й з вісімнадцяти метрів завдав гарного удару в далеку "дев'ятку" - 1:0 (аматорам статистики повідомимо, що це був перший гол Валєєва в складі "Сталі"). Здавалося, що забивши швидкий гол, алчевці зуміють розвити свій успіх, перемігши стомленого суперника ще в стартовий відрізок зустрічі. Але, нічого такого не вийшло. Весь перший тайм проходив у важкій боротьбі з невисокими швидкостями. Удари, які обидві команди нанесли по воротам, перераховувалися на пальцях однієї руки й не несли ніякої загрози голкіперам як "Сталі", так і "Десни". У складі гостей конструктивними діями в атаці виділявся екс-алчевець Зейналов, на якому ґрунтувалися більшість атак підопічних Михайла Дунця. У алчевської команди атакуючі дії, як такі, не виходили - у Шевченка, що діяв на позиції єдиного форварда, не виходило зачепитися за м'яч, тому всі атаки "Сталі" руйнувалися задовго до штрафної Федоренко. Зробивши заміну Шевченко на Акименко, тренерський штаб алчевців зумів змінити і малюнок гри. З виходом на поле технічного Акименка зовсім по-іншому заграли й півзахисники - в останні п'ятнадцять хвилин першого тайму краще виглядала саме команда Алчевська, хоча, нагадаємо, гостроти у воріт "Десни" як і раніше не вистачало.
На початку другого тайму алчевці могли подвоїти свої переваги, але Акименко, що виходив один на один з воротарем "Десни" після розрізаючої передачі від Гавриша, забарився з рішенням і дозволив захисникам відібрати м'яч. У середині тайму чернігівська команда упустила свій самий реальний шанс для того, щоб зрівняти рахунок: Зейналов зі стандарту, призначеного на лівому фланзі, прострелив на далеку стійку, де Євстафіїв якимсь дивом не зумів потрапити в кут воріт. Через п'ять хвилин після такого "уколу" "Сталь" все-таки подвоїла рахунок, закріпивши своє досить хибку перевагу. При цьому другий м'яч у ворота "Десни" вийшов таким: Валєєв зі стандарту біля правої бічної лінії подав у район лінії штрафний, звідки вперед м'яч скинув Палагнюк. Прокинувши м'яч собі на хід, Гавриш відправив його під поперечину воріт Федоренко - 2:0.

Прес-конференція після матчу
Михайло Дунець (в.о. головного тренера ФК "Десна"):
- Думаю, сьогодні ми показали непоганий футбол, але реалізація моментів у нас була не на високому рівні. Але, на це в нас є об'єктивні причини. Проте, будемо працювати, особливо над реалізацією.

- Під об'єктивними причинами ви маєте на увазі дорогу?

- Звичайно, адже ще в дев'ять вечора учорашнього дня ми були вдома - в останній момент хлопці сіли на свої машини, також ми орендували мікроавтобус. У підсумку, зібралися в Алчевську лише о дев'ятій ранку. До обіду поспали в готелі, після чого зібралися на стадіоні. Але, чесно кажучи, так до спорту ставитися не можна. Хоча, ні в кого не повернеться язик сказати, що хлопці, що вийшли сьогодні на поле, не віддавалися грі. І це зважаючи на те, що цілу ніч напередодні гри вони були в дорозі. Повторюся, команда показала не гіршу гру.

Вадим Тесль (головний тренер ФК "Сталь"):
- До сьогоднішнього дня нинішньої навесні ми ще не перемагали. Сьогоднішня гра також вийшла важкою - над футболістами висів тягар відповідальності, тому вони трішки нервували, не виконували до кінця тренерську установку на гру. Але, команда домоглася позитивного результату, і думаю, що ця перемога допоможе нам налагодити свою гру, і вийти на той рівень, на якому повинна перебувати "Сталь".

Джерело: За інформацією UA-футбол, http://www.ua-football.com/ukrainian/first/4a06ac4c.html



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1155 | Теги: перша ліга, футбол, сталь, Десна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar