реклама партнерів:
Головна » 2009 » Травень » 14 » Виявлено радіоактивний метал
19:59
Виявлено радіоактивний метал
Виявлено радіоактивний метал До чергової частини Чернігівської міліції надійшло повідомлення від мешканців вулиці Галана про те, що на території сусіднього підприємства, яке здійснює заготівлю й переробки металобрухту, зберігається радіоактивний метал.
Прибувши на місце, слідчо-оперативною групою було встановлено, що співробітники Держуправління охорони навколишнього природного середовища та Держекоінспекції та МНС в Чернігівській області детально обстежила місце події. Вищезазначений брухт був закопаний в землю і зверху накритий металевим листом. Представником Чернігівської міської СЕС проведено виміри потужності експозиційної дози гама-випромінювання, які на поверхні становили 14-16 мкР/год, а під листом - 450 мкР/год. Кількість захороненого забрудненого металобрухту встановлюється.
Як розповіли співробітники МНС, безпосередньої загрози опромінення населенню та персоналу підприємства немає. Ділянка радіаційного забруднення огороджена та вжито заходів з недопущення доступу сторонніх осіб до місця події чи несанкціонованого вилучення джерел випромінювання.
Керівництво підприємства зобов'язалося у стислі строки виконати вимоги чинного законодавства, подати заявку до КДМСК УкрДО «Родон» щодо проведення робіт з вилучення джерел випромінювання та детального обстеження території і проведення робіт з дезактивації.

Зібрані матеріали передані до Чернігівського районного відділу міліції. Триває перевірка.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua/index.p....temid=2



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1340 | Теги: Чернігівщина, міліція, МНС, радіоактивний метал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar