реклама партнерів:
Головна » 2009 » Травень » 15 » Чернігів готується до літнього оздоровлення та відпочинку дітей
19:58
Чернігів готується до літнього оздоровлення та відпочинку дітей
Чернігів готується до літнього оздоровлення та відпочинку дітей 14 травня у міській раді під головуванням заступника міського голови Оксани Тунік-Фриз відбулось засідання координаційної ради з організації відпочинку та оздоровлення дітей і учнівської молоді влітку.
У нараді взяли участь представники відповідних структурних підрозділів міської ради.
Під час обговорення визначено проведення необхідних заходів в сфері дитячого оздоровлення, передбачених Законом України "Про оздоровлення і відпочинок дітей", що з 1 січня 2009 року набрав чинності. Закон чітко визначає і розмежовує поняття відпочинку та оздоровлення дітей. Одним з найважливіших положень документу є заборона ліквідації чи перепрофілювання оздоровчого закладу.
Оксана Тунік-Фриз наголосила на основних критеріях оздоровлення та відпочинку дітей у літній період - якість надання оздоровчих послуг та збільшення кількості дітей, охоплених літньою оздоровчою кампанією. Вона підкреслила, що першочергово необхідно забезпечити оздоровленням дітей із соціально уразливих категорій населення.
Особлива увага, як і в попередні роки, приділятиметься дітям пільгових категорій, а саме: сиротам та позбавлених батьківського піклування; інвалідам; безпритульним та бездоглядним дітям; постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС; з малозабезпечених, багатодітних та неповних сімей; дітям військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; талановитим та обдарованим дітям.
За інформацією начальника відділу у справах сім’ї та молоді В'ячеслава Голуба, у місті проводитимуться цільові рейди для виявлення безпритульних дітей. Служби у справах дітей районних у місті рад влаштовуватимуть їх у заклади соціального захисту та направлятимуть до оздоровчих закладів.
Начальник управління охорони здоров'я Юрій Бойко доповів про підготовку дитячих оздоровчих закладів до сезону відпочинку та вивчення стану дотримання ними державних соціальних нормативів, передбачених Законом. Він також порушив питання про необхідність проходження медичного огляду працівниками, залученими до оздоровлення або відпочинку дітей.
З метою організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей влітку, як повідомив начальник управління освіти Володимир Купріяненко, планується відкриття денних пришкільних таборів. Працюватимуть вони у 35 закладах освіти м. Чернігова у період з 1 по 19 червня. Батьки оплачуватимуть тільки харчування дітей, вартістю 14 грн. у день. Комунальні витрати здійснюватимуться за рахунок міського бюджету. Для вихованців готується насичена культурно-масова програма.

Джерело: Відділ зв'язків з громадськістю міської ради, http://chernigiv-rada.gov.ua/news.php?news=2080



Категорія: Молодь | Переглядів: 1716 | Теги: оздоровлення, міськрада, літній відпочинок, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar