реклама партнерів:
Головна » 2009 » Травень » 30 » У Чернігові пройшли громадські обговорення щодо очищення води
11:15
У Чернігові пройшли громадські обговорення щодо очищення води
У Чернігові пройшли громадські обговорення щодо очищення води У Чернігові пройшли громадські обговорення щодо очищення води, ініційовані міськрадою та КП "Чернігівводоканал".
У заході взяли участь фахівці з Києва і Дніпропетровська, науковці ЧДТУ та ЧДПУ імені Т.Г.Шевченка, спеціалісти міської і обласної СЕС, ДП "Чернігівстандартметрологія", представники громадських організацій та ЗМІ.
Відкриваючи захід, Чернігівський міський голова Олександр Соколов підкреслив, що запропонований водоканалом препарат на основі поліфосфату натрію викликав чимало запитань, і щоб з'ясувати їх, вирішили провести громадські обговорення за участю фахівців.
Міський голова зауважив, що у важливому для усіх чернігівців питанні необхідно зробити висновок колективно, а не лише за пропозицією водоканалу. "Доки не буде відповідей на всі запитання, я не дозволю приймати рішення на виконкомі. Це занадто серйозно", - наголосив О.Соколов.
Начальник КП "Чернігівводоканал" Олександр Шкінь розповів, що підприємство та контрольні служби постійно перевіряють якість води у місті. "Взагалі контролюються 24 показників якості, недотримання яких позначається штрафними санкціями для підприємства", - уточнив О.Шкінь.
Наразі для Чернігова є актуальною проблема вторинного забруднення води. Мешканці міста постійно звертаються із скаргами до різних служб. За словами начальника КП "Чернігівводоканал", є два шляхи розв'язання проблеми – заміна мереж, що потребує значних капіталовкладень, або використання спеціальних препаратів для стабілізаційної обробки води. О.Шкінь наголосив, що запропонований препарат "Sea Quest Україна" є одним з можливих варіантів очищення води і він абсолютно не пов'язаний із кредитом Світового банку для підприємства.
Як пояснив голова правління громадської організації "Фонд розвитку водоочисних технологій" Юрій Загороднюк, чернігівська вода є агресивною і щоб зменшити її негативний вплив, гігієністи запропонували використовувати інгібітори, яким і є препарат "Sea Quest Україна". "Не за всіма показниками вода у Чернігові відповідає стандартам", - наголосив він. Ю.Загорднюк переконував науковців і представників громадськості, що препарат є безпечним, за своїми якостями наближається до харчових добавок, які активно використовують виробники у харчовій промисловості. За інформацією Ю.Загороднюка, поліфосфат натрію застосовують у багатьох країнах світу.
Опонентами київському фахівцю виступили чернігівські вчені. Зокрема, доктор технічних наук, професор Ольга Сиза висловила сумніви щодо безпечної дії препарату на організм людини. "Я дуже сумніваюся, що він діє позитивно", - підкреслила вона.
Громадські обговорення продовжили дискусію щодо необхідності і можливості застосування препарату "Sea Quest Україна" для очищення води у Чернігові.
Секретар міської ради Олег Шеремет, завершуючи обговорення, підтримав точку зору міського голови і зазначив, що питання треба максимально обговорити, щоб у ньому була повна ясність.

Ірина Синельник



Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1686 | Теги: Соколов, Чернігів, очищення води | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar