реклама партнерів:
Головна » 2009 » Липень » 15 » Керівники Чернігівщини привітали членів Народного руху за перебудову з 20-ти річчям
14:29
Керівники Чернігівщини привітали членів Народного руху за перебудову з 20-ти річчям
Керівники Чернігівщини привітали членів Народного руху за перебудову з 20-ти річчям Ветеранів національно-визвольної боротьби кінця 80-х - початку 90-х років на Чернігівщині вітали в обласній державній адміністрації з нагоди 20-річчя утворення на теренах області крайової організації Народного руху за перебудову. Близько 40 чоловік зібралися за «круглим столом», щоб згадати ті буремні часи, коли українці виборювали своє право жити в незалежній країні. За словами голови Чернігівської облдержадміністрації Володимира ХОМЕНКА, багато хто зараз відчуває романтику в тих подіях минулого.
Проте, в той час у людини, яка боролася за ідею могли запросто забрати життя.
Більшість ветеранів Народного руху за перебудову на Чернігівщині сьогодні об’єднала Українська народна партія. Голова обласної організації УНП Володимир СТУПАК у своєму вітальному слові відзначив, що на теренах області «рухівці» одними з перших підняли хвилю національно-визвольної боротьби українського народу. Володимир СТУПАК зачитав передмову до книги з історичним нарисом про Крайову організацію Народного руху за перебудову, яку написав перший голова Руху Іван ДРАЧ. В передмові йдеться про те, що «Чернігівський рух розпочався з «ковбасної революції», коли народ палками «московської» ковбаси, як козацькими шаблями розганяв компартійну номенклатуру».
Книга «Боротьба за незалежність України у 1989-90 роках: Чернігівська крайова організація Народного руху за перебудову» побачить світ до 1 вересня.
Ветеранам Народного руху за перебудову вручили нагороди, пам’ятні подарунки – книжки та синьо-жовті прапори.
За традицією, всі сфотографувалися біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» та новозведеному однойменному архітектурному комплексі.

Ігор ЛЕВЕНОК





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1261 | Теги: УНП, Чернігівщина, Народний Рух | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar