реклама партнерів:
Головна » 2009 » Липень » 19 » Небезпека сонця для шкіри занадто перебільшена
11:26
Небезпека сонця для шкіри занадто перебільшена
Небезпека сонця для шкіри занадто перебільшена Виявляється, багато загоряти на сонці не так вже небезпечно, як це часто представляють. Згідно новим дослідженням, сонячне випромінювання не є основною причиною утворення раку шкіри. Всупереч міцно укоріненій думці серед людей, що особливо завзято стежать за здоров`ям, сонячні промені зовсім не такі вже небезпечні, а перебування на сонці не є основною причиною найбільш небезпечних форм раку шкіри.
Учені, що виступили з цією заявою, стверджують, що численні застереження з приводу небезпеки сонячного випромінювання лякають людей абсолютно марно.
Дослідники, робота яких опублікована в поточному номері журналу Nature Genetics, стверджують, що найбільш важливим чинником ризику утворення меланоми є кількість родимок на тілі.
Ця публікація відновлює полеміку навколо питання про те, чи не є надмірними постійні офіційні застереження про шкоду сонячних променів. Автори дослідницької статті стверджують, що сонячне випромінювання є причиною лише невеликого відсотка від всіх випадків меланоми. Вони вважають, що було б корисно, якби органи охорони здоров`я рекомендували людям, у яких на тілі більш як 100 родимок, регулярно ретельно оглядати свої родимки на предмет змін їх форми, розміру і кольору.
Тім Спектор, професор епідеміологічної генетики Королівського коледжу Лондона говорить: "Кількість родимок на вашій шкірі - основний чинник ризику для меланоми, більш значущий, ніж сонячне світло".
В той же час додає: "Не будемо, проте, зовсім скидати сонце з рахунків, оскільки воно дійсно викликає передчасні зморшки і старіння - цього ми ніколи не заперечували. Але давайте припинимо лякати людей, кажучи, що якщо вони вийдуть на сонце, то помруть".

Джерело: УНІАН



Категорія: Медицина | Переглядів: 1268 | Теги: загар, медицина, Сонце | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar