реклама партнерів:
Головна » 2009 » Липень » 24 » Благодійна акція «З думкою про здоров’я чернігівців»
12:31
Благодійна акція «З думкою про здоров’я чернігівців»
Благодійна акція «З думкою про здоров’я чернігівців» Кожен чернігівець з проблемами сердцево-судинної системи зможе безкоштовно пройти медичне обстеження за місцем проживання.
Це стане можливим завдяки благодійній акції “З думкою про здоров’я чернігівців”. Про її деталі розповідали Валерій Зуб – головний міський онколог, Оксана Тунік-Фриз – заступник Чернігівського міського голови, Анна Романова – голова Об’єднання “Громадська думка” та Людмила Нікуліщева – волонтер Громадської організація “Вікторія”.
За даними медиків, найчастіше жителі Чернігівської області помирають від серцево-судинних захворювань. Друге місце у списку причин смертності посідає онкологія. При чому, перше місце в структурі онкологічних захворювань посідає рак молочної залози. Від цієї хвороби помирають не лише жінки, а й чоловіки. За даними Міністерства охорони здоров’я, щороку в Україні реєструється 15 тисяч випадків раку молочної залози. В Чернігівській області – понад 300. На думку лікарів, така висока смертність від цих хвороб пов’язана з несвоєчасним медичним обстеженням. Саме це і стало причиною ініціювання акції з безкоштовних медичних обстежень.
Як розповіла голова “Громадської думки” Анна Романова, акція розпочинається 3 серпня і триватиме до 11 жовтня 2009 року. Протягом цього терміну всі чернігівці мають можливість безкоштовно пройти медичне обстеження серцево-судинної системи та в разі потреби отримати направлення на мамографію, яку також в рамках цієї акції можна зробити безкоштовно. Протягом цих 10 тижнів до кожного мікрорайону приїжджатиме спеціально обладнаний автомобіль з лікарями. Звернувшись до пересувного медичного пункту, кожен бажаючий зможе зробити кардіограму, поміряти тиск, отримати професійну консультацію лікаря-кардіолога. Активісти організації спільно з лікарями вже розробили 54 маршрути та графік поїздок. Такі пересувні медичні центри працюватимуть з 12 до 19 години в кожному районі міста. “Зараз ми уточнюємо місця розміщення таких автомобілів в кожному мікрорайоні, - повідомила Анна Романова. – Остаточний графік буде надрукований в газеті “Еспрессо”. Організатори акції розраховують на те, що обстеженням зацікавляться не лише літні люди, а молодь та люди середнього віку. Окрім газети „Еспрессо” інформаційну підтримку акції надають газета „Чернігівські відомості” та WebTv.
Головний міській онколог Валерій Зуб розповів, що роботу медичних автомобілів забезпечуватимуть кардіологи з великим професійним досвідом. “Кожен, хто звернеться за консультацією, зможе отримати професійну допомогу у досвідчених лікарів, - зазначив пан Зуб. – Людям не треба стояти в чергах, щоб попасти на прийом до лікарів. Лікарі самі приїдуть до них”. Говорячи про те, скількох людей зможуть щодня прийняти лікарі, пан Зуб зазначив, що якісне медичне обстеження зможуть пройти в середньому 50 чоловік. Тож за весь час акції понад 3000 чернігівців зможуть перевірити стан свого здоров’я.
Заступник Чернігівського міського голови Оксана Тунік-Фриз зазначила, що акція є дуже важливою для міста. І міська влада її повністю підтримує. “Я знаю, як часто людям не вистачає часу для того, щоб приділити увагу своєму здоров’ю, - сказала пані Тунік-Фриз. – Те, що лікарі приїдуть до кожного мікрорайону, зекономить час чернігівцям та зробить медичну допомогу більш доступною”.
Людмила Нікуліщева, волонтер організації “Вікторія” закликала всіх жінок скористатися можливістю пройти безкоштовну мамографію. “Я багато працюю з жінками, які пройшли через рак молочної залози, - сказала пані Нікуліщева. – Більшості з них вдалося б уникнути операції, якби вони своєчасно звернулися за допомогою до лікаря”.
На завершення всі учасники зустрічі закликали чернігівців не бути байдужими до свого здоров’я та пройти безкоштовне медичне обстеження.

Оксана Клименко



Категорія: Медицина | Переглядів: 1695 | Теги: медицина, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar