реклама партнерів:
Головна » 2019 » Листопад » 20 » 20 листопада. Святого мученика Феодота Анкірського, наші пращури казали, що Федот лід кує
10:37
20 листопада. Святого мученика Феодота Анкірського, наші пращури казали, що Федот лід кує
20 листопада. Святого мученика Феодота Анкірського, наші пращури казали, що Федот лід кує Сьогодні святого мученика Феодота Анкірського.
Цей святий жив у 2-ій половині ІІІ – першій половині ІV століття в місті Анкірі. Він мав родину й був власником невеличкого придорожнього готелю. Коли розпочались переслідування християн, чоловік давав прихисток багатьом браттям і сестрам по вірі. Згодом він і сам став одним із переслідуваних, а потім і страчених.

«Мученик Федот лід кує», - казали наші пращури, знаючи, що о цій порі «Річки льодом вкривалися – зимові дороги відкривалися». Не забуваймо, що завтра в нас свято архістратига Михаїла, тож варто звернути увагу на погоду. Якщо ніч напередодні Михайла зоряна – зима буде лютою. Коли ж небо було закрите хмарами — на теплу. А про затяжну зиму свідчило сухе не опале листя на деревах. Як кажуть, поживемо — побачимо, адже Великдень наступного року “середній” – 19 квітня.

У ніч напередодні Михаїла намагалися допізна не вештатися надворі; сни вважалися віщими.

З іменинами вітайте Валерія, Афанасія, Кирила, Михайла, Олександра, Сергія.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 736 | Теги: прикмети, церковні свята | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar