реклама партнерів:
Головна » 2024 » Травень » 8 » 8 травня - біля меморіального комплексу «Жертвам нацизму» в Чернігові
21:07
8 травня - біля меморіального комплексу «Жертвам нацизму» в Чернігові
8 травня - біля меморіального комплексу «Жертвам нацизму» в Чернігові Сьогодні Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає не тільки перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років, а, в першу чергу, вшановує пам'ять всіх борців з цим злом та жертв війни. Переосмислення значимих дат та виокремлення правильних акцентів зараз є неабияк актуальним. Зараз, коли Україна переживає ще одну потужну хвилю нацизму та тероризму.
Загальнонаціональна хвилина мовчання сьогодні зібрала громаду Чернігівщини в урочищі «Подусівка», де в часи Другої світової було розстріляно та закатовано близько 15000 мирних жителів. Різних за статтю, віком, національністю. Вони поховані на цьому місці в 11-ти братських могилах.
У пам'ять про загиблих заупокійну літію відправив настоятель храму святих мучеників князя Михаїла і його боярина Федора Чернігівської єпархії Православної Церкви України отець Олег.

Участь у заході взяли, зокрема, заступник голови ОДА Іван Ващенко, перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, представник Українського інституту національної пам'яті у Чернігівській області Сергій Бутко.
Зібрання поклало квіти до Меморіалу жертвам нацизму та Пам’ятного знаку жертвам геноциду ромів.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1547 | Теги: Чернігів, вшанування, Друга світові війна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar