реклама партнерів:
Головна » 2018 » Лютий » 2 » Архітектурно-археологічні дослідження Петропавлівської церкви
14:34
Архітектурно-археологічні дослідження Петропавлівської церкви
Архітектурно-археологічні дослідження Петропавлівської церкви У 1676 р. за архімандрита Іоаннікія Галятовського на території Єлецького монастиря розпочалось будівництво Петропавлівської церкви з трапезною. Це був перший мурований храм Чернігівщини, споруджений після монгольської навали, - пише на сторінці facebook кандидат історичних наук Олена Черненко.
"У ХІХ ст. будівля трапезної почала руйнуватись і її переробили на консисторію. Під час ІІ Світової війни вона перетворилась на руїни внаслідок бомбардування. До сьогодні від великої колись споруди збереглись лише рештки одного невеликого приміщення", додає дослідниця.

"Архітектурно-археологічні дослідження збережених нижче рівня сучасної поверхні залишків трапезної здійснювались у 2013 р. Серед іншого були досліджені і залишки Петропавлівської церкви - однонавної, з гранчастою апсидою. Як з'ясувалось, після перебудови трапезної на консисторію вівтар храму розібрали та засипали річковим піском, однак в апсиді досі вціліла основа престолу.
По завершенню робіт пам'ятка була законсервована - засипана грунтом до кращих часів...", зазначає Олена Черненко, кандидат історичних наук, доцент Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Шевченка.









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 782 | Теги: Олена Черненко, Петропавлівська церква, археологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar