реклама партнерів:
Головна » 2023 » Грудень » 20 » «Армія відновлення»: Чернігівщина – серед областей з найбільшою кількістю залучених безробітних
20:39
«Армія відновлення»: Чернігівщина – серед областей з найбільшою кількістю залучених безробітних
«Армія відновлення»: Чернігівщина – серед областей з найбільшою кількістю залучених безробітних За інформацією Державного центру зайнятості, станом на 18 грудня цього року до участі в "Армії відновлення" долучилися українці та українки з 19 регіонів. На виплату заробітної плати за участь у суспільно корисних роботах з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття спрямовано понад пів мільярда гривень.

Чернігівщина – в п’ятірці областей з найбільшою кількістю залучених безробітних до суспільно корисних робіт: з жовтня минулого року – 8683 направлення. Видатки з Фонду на заробітну плату безробітних склали 43,6 млн грн.
Законодавчі зміни, які відбулися наприкінці жовтня поточного року, дають можливість масштабувати організацію суспільно корисних робіт. Так, постановою КМУ від 27 жовтня 2023 року № 1119 «Про внесення змін до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в період воєнного стану» надано можливість залучати до таких робіт незайнятих внутрішньо переміщених осіб працездатного віку з-поміж застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного, з оплатою їх праці з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Детальніше про даний вид тимчасової зайнятості читайте за посиланням https://is.gd/XcucBi.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1742 | Теги: армія відновлення, безробітні, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar