реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 26 » Безмежне дитяче мистецтво
20:34
Безмежне дитяче мистецтво
Безмежне дитяче мистецтво 21 січня 2016 року в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» відкрилася виставка дитячих картин із країн Європи. Її презентували Благодійний фонд «Таланти України» та Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній». Своїми враженнями від побаченого на відкритті експозиції у статті «Безмежне дитяче мистецтво» поділилися учениці Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування Наталія Приходько та Вікторія Безгубченко. Вони проходять виробничу практику в заповіднику і навчаються досвіду організації туризму.

Безмежне дитяче мистецтво
Така довгоочікувана та така омріяна дитяча виставка юних талантів, нещодавно відвідала місто Чернігів. Вона відкрилася в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній». Для Наталії Тонкаль — куратора виставки — була велика честь представляти роботи талановитих дітей саме тут. Адже заповідник розташований на Валу, а ми всі з вами дуже добре знаємо, що саме на стародавньому Валу розташовано найбільше архітектурних пам’яток Чернігова, які мають велику цінність та збереглися до нашого часу.
Дитяче мистецтво, яке йде крізь серце… Жодна робота не залишилася без уваги людських очей. Діти малювали серцем і це неможливо було не помітити. Картини представлені із різних країн світу, вікових обмежень не було. Знаєте, а в цих картинах було стільки сенсу, стільки переживань, що пройти повз одну з них було просто неможливо. Були й роботи, які змушували нас замислитися про своє майбутнє, про своє життя. Ось, наприклад, візьмемо до уваги картину, де чоловік стоїть загорнутий в блакитно-жовтий стяг, а перед ним вогонь, який палає. Вона має назву «Україна в огні». Виходить, що Україна палає, а ми люди-раби, прості смертні стоїмо, простягаємо руку допомоги і кричимо, але нас не чують… Або ось інша робота: маленька дівчинка — українка міцно тримаючи за руку іншу країну веде до Європи і здається, що ось два кроки і ми на місці. Але ці два кроки є такими важкими, такими невимушеними і такими омріяними. Відразу стає зрозуміло, що дітям не байдужа держава в якій вони живуть. Вони підтримують свою країну та вірять в краще.
Не залишилася без уваги картина і маленького левенятка. Його намалювала дівчинка з дуже важким діагнозом ДЦП. Це маленьке талановите диво не може самостійно їсти та тримати олівець в руках. Але її бажання намалювати картину було просто безмежним. Вона бачила перед собою тільки одну мету і, навіть, спіткаючись вона вставала і всеодно крокувала вперед.
Нам здається, що нам потрібно в неї ще повчитися. Повчитися — не здаватися!!!
На відкритті виставки було багато людей різних вікових категорій і їм були до вподоби всі картини.
Отже, дитяча виставка з країн Європи «Палітра фантазій» вчить нас не здаватися, а впевнено крокувати до своєї мети. Незважаючи на перешкоди, які ви бачите перед собою. Незважаючи на те, що хтось у вас не вірить та говорить, що нічого не вийде. Повірте, вийде! Якщо ви цього зохочете. Якщо стукати в закриті двері, вони все одно коли-небудь відкриються. Головне не здаватися. Головне — це віра. Є віра, то є все!

Наталія Приходько, Вікторія Безгубченко.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1277 | Теги: дитячі картини, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar