реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 30 » Бібліотекарі провели годину історії «Оберіг нашої державності»
20:07
Бібліотекарі провели годину історії «Оберіг нашої державності»
Бібліотекарі провели годину історії «Оберіг нашої державності» 28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 19 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.
Щоб ознайомити дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, бібліотекарі обласної бібліотеки для юнацтва провели годину історії «Оберіг нашої державності» з дітьми, які оздоровлюються в санаторії «Зелений гай».

Бібліотекар розповіла підростаючому поколінню, про те як «народжуються» закони; пояснила, що Конституція надає дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

І вже, як завжди, бібліотекарями була організована творча майстерня, цього разу на подвір'ї санаторію в сосновому бору. Хлопчикам та дівчаткам було запропоновано зробити квітку мальви. Всі ми знаємо і пам'ятаємо мальви з дитинства, що прикрашали Українські хатки. Не даремно говорять, що мальва символ України, символ найдорожчого, любові до рідної землі, до народу. Не було села, а в ньому хати, де б не росли під вікнами мальви – прекрасні обереги нашої духовної спадщини. Всім, хто вирушав у далеку-далеку дорогу, ці квіти нагадували: там земля мила, де мати родила!
Діти з великим задоволенням та ентузіазмом робили квітку мальву.

За інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1164 | Теги: бібліотека, День Конституції | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar