реклама партнерів:
Головна » 2022 » Листопад » 9 » “Чернігів – місто-герой. Чернігів – місто-фортеця”
19:03
“Чернігів – місто-герой. Чернігів – місто-фортеця”
“Чернігів – місто-герой. Чернігів – місто-фортеця” Чернігів – місто-герой. Чернігів – місто-фортеця. Чернігівщина – це жах облог і окупації. Чернігівщина – це неймовірний героїзм всіх захисників Сіверського краю.
Сьогодні, 9 листопада 2022 року, до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, Чернігівський обласний філармонійний центр презентує новий проєкт “Чернігів – місто-герой, місто-фортеця”, зрежисований Дмитром Обєдніковим. Це сплетені історії чернігівців, мирне життя яких ламає рашистська навала. Це пазли однієї великої історії, яка розпочалася 24 лютого і включає в себе і жахіття, що принесли окупанти, і героїчний спротив народу, і професійні дії оборонців. Це мелодика музики і краси, контроверсами якої є звуки вибухів і картини згарищ. Це мистецтво, що рятує і у полум’ї страждань дарує надію…
Масштаб роботи вражає. У реалізації проєкту взяла участь велика творча команда філармонійного центру, якій допомагали чернігівські воїни, рятувальники, медики – всіх не перелічити. Знакові локації, знайомі кожному містянину – біль їх руїн мав відлуння у всьому світі.
У проєкті “Чернігів – місто-герой, місто героїв» звучить композиція “Повернуся скоро”, яку виконують заслужений артист України Сергій Сулімовський і Оксана Османова. Пісню Олександра Білаша і Дмитра Павличка “Два кольори” знає кожен. В ній відобразилася, мабуть, вся щирість і доброта української душі, відкритість нашого шляху у житті. Але велика війна додала червоному і чорному особливих відтінків. Відтак і пісня у серцях зазвучала по-новому. Забриніли у відомих акордах нові ноти, нові віршовані рядки - “для буття, для життя чи для смерті”...
У майбутньому проєкт “Чернігів – місто-герой, місто-фортеця” має стати повнометражною історією героїчної оборони Чернігова – оборони, яка перепліла долі його жителів з долею самого міста. А поки у проєкті глядач може відкрити для себе зашифровані символи, які повною мірою розкриються у повнометражці.
Нагадаємо, концертну версію проєкту “Чернігів – місто-герой, місто-фортеця” можна буде побачити 12 листопада 2022 року о 15-й годині на сцені філармонійного центру у програмі “Сни до та після”.
Відео https://www.youtube.com/watch?v=gPs9xY7LRyc

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру
фестивалів та концертних програм




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1263 | Теги: Театр, вистава, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar