реклама партнерів:
Головна » 2020 » Липень » 22 » «Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки Лариси Годунової «Живопис»
20:30
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки Лариси Годунової «Живопис»
«Чернігів стародавній» запрошує на відкриття виставки Лариси Годунової «Живопис» Національний архітектурно-історичний заповідник 23 липня о 12.00 у Колегіумі (на Валу) презентує виставку заслуженого художника України Лариси Олександрівни Годунової (м. Київ).

Лариса Годунова — відомий український живописець. Вона представляє відому творчу родину Годунових, родоначальником якої є Олександр Федорович Годунов — художник, керівник художньої студії при Будинку офіцерів у Києві, а також працював на київському живописно-скульптурному комбінаті «Художник». Картини майстра знаходяться у багатьох державних і приватних зібраннях України та інших країн.

Його справу продовжила донька — Лариса Олександрівна, яку він вчив живопису, вчив штрихуванню, почуттю тону. Батькові поради дали чудові результати — випускниця Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, учениця легендарної Тетяни Ніловни Яблонської, пані Лариса стала видатним українським живописцем, її твори мають свій неповторний почерк.

На виставці в Чернігові представлено 31 картину. Це: натюрморти, пейзажі, архітектурні пейзажі, портрет, тематичні роботи — тонкі і захоплюючі, а архітектурні мотиви її полотен атмосферні і ліричні. Пані Лариса увічнює в своїх роботах вулиці, будинки, квіти, дерева, настрій, почуття і відчуття.

Член Національної Спілки художників України з 1978 року. «Малюю вже понад 50 років, — говорить художниця. Свої пошуки концентрую в живописному осягненні кольору, нової експресивної, розкутої манери вираження. Тяжію до натхненного змісту, що перегукується з важливими процесами сучасного життя. Пошуки сягають від різноманітних натюрмортів до гостродраматичних урбаністичних тем».

Роботи художниці знаходяться в музеях та приватних колекціях України та за кордоном, зокрема, у Ватикані, Польші, Франції.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 553 | Теги: Картини, Лариса Годунова, Чернігів стародавній | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar